התחדשות בשכונת קרית נורדאו בנתניה
התוכנית הינה סנונית ראשונה מתוך ארבע תוכניות מתאריות אותן מקדמת עיריית נתניה לשכונות נאות שקד, דורה, מרכז העיר וכאמור קרית נורדאו, בשיתוף ובמימון משרד הבינוי והשיכון והיא עתידה לקבוע במידה רבה את פני השכונה הוותיקה. בהמשך תובא התוכנית לדיון ואישור בוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
מדובר בתוכנית אותה קידמה העירייה ומאפשרת ליזמים לקדם תוכניות מפורטות בשכונה, מבלי לחכות להליכי אישורה של תוכנית המתאר הכללית של נתניה.
התוכנית מתייחסת למקטעי מגורים, תוך התייחסות להיתכנות הכלכלית של הפרוייקטים השונים, כדי למנוע מצב שבו תוכניות אינן מגיעות לכדי מימוש ונשארות למעשה על הנייר.
התוכנית משרטטת את פניה העתידיים והכוללים של השכונה תוך שיפור, שיקום ותוספת מגורים חדשים. זאת במקביל לגיבוש הנחיות לטיפול במרחב הציבורי – מבני ציבור, חינוך וקהילה, גנים, תנועה ותחבורה וכו'. במסגרת זו, נעשה מיפוי של הקיים ונבנתה אסטרטגיה משולבת למיקסום פוטנציאל הבנייה, שעל פי הערכה מסתכם בתוכניות אלה בתוספת של כ – 4,000 יחידות דיור חדשות באמצעות שלושה מסלולים: פינוי- בינוי, עיבוי וכן תמ"א 38. בתכנית נקבעו הנחיות בנוגע לאופי הבנייה, צפיפות וגובה הבנייה וכן מיקומם של תעסוקה, מסחר, כבישים וצירי הליכה, מסלולי אופניים , מבני קהילה וציבור, גינות קהילתיות ועוד.
שכונת קרית נורדאו נהנית קרובה לים, הנגישות התחבורתית גבוהה והיא סמוכה לשמורות טבע ופארקים. בנוסף – השכונה הינה אחת השכונות בה השטח הפרטי הלא בנוי עומד על כ - 45% מסך שטח המגרשים, כך שהפוטנציאל ההתפתחותי שלה הוא נרחב.
ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר: "לראשונה, אנו מגישים לוועדה המקומית תוכנית מתארית כוללת לשכונה, שבה נלקחו בחשבון צורכי התושבים, לרבות מגורים, מסחר ותעסוקה, תשתיות קהילה ותחבורה, תוך התחשבות בהיתכנות הכלכלית של התוכנית. זאת מבלי להמתין להליכי אישורה של תוכנית המתאר הכללית 2035 של נתניה. במקביל כידוע חתמה עיריית נתניה עם משרד האוצר ועם רשות מקרקעי ישראל על הסכם גג, במסגרתו ישווקו בכמה מתחמי מגורים חדשים בנתניה כ – 12,000 יחידות דיור כאשר המדינה תשקיע כ – 800 מיליון שקל בהקמת תשתיות על ותשתיות צמודות קרקע, כך שבהחלט מדובר בתוכניות העשויות להעניק תנופה גדולה נוספת לנתניה."
את התוכנית הציגו בפני ראש העיר מהנדס העירייה, אדריכל אבנר אקרמן וכן צוות משרדו, אדריכלית אירית צרף נתניהו, אשר משרדה הוביל את גיבוש הפרוגרמה וקידם את הליכי שיתוף הציבור וכן גלית רונן, מאגף התחדשות עירונית במשרד הבינוי והשיכון, אשר מימן את הכנת התוכנית המתארית להתחדשות עירונית.