מתכון לגפילטע פיש ממטבחה של שושנה

מתכון לגפילטע פיש מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "את הגפילטע פיש למדתי להכין מאמי פסיה שינינגר. אבי יעקב שינינגר היה מביא את הדגים ואותם היתה טוחנת בביתה 3 פעמים"
- זמן הכנה: שעתיים
- דרגת קושי: בינוני
מצרכים
|
|
אופן ההכנה

-
טוחנים את הדג 3 פעמים (עם העצמות והעור, ללא הראש והזנב)
טוחנים את הבצלים והגזרים (ככה הם גם מנקים את המטחנה משאריות הדגים)
מוסיפים לבלילה 2 ביצים, קמח מצה, כף סוכר, מלח ופלפל. -
להכין בנפרד את הסיר עם המצרכים (הרשומים משמאל)
מביאים מרכיבים אלו לרתיחה
יוצרים קציצות מהבלילה בידים רטובות
שמים בסיר הרותח
מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי - ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין".
לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח
ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808