אטריות ביצים לפסח

מתכון לאטריות ביצים לפסח מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. האטריות צריכות להיות רחבות (כמו פטוצ'יני) ו"רזות" בעובי

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 4 ביצים
    1 כף שמן
    2 כפותקמח תפו"א

  • כ-3 כפות מים (כמות שמכסה את הקמח
    1 כפית אבקרת מרק עוף
    מעט מלח 

אטריות ביצים לפסחאופן ההכנה

  • טורפים את כל החומרים בבלנדר כ-3 דקות
    מחממים מחבת טפלון, מורחים שמן ויוצקים מעט במחבת החמה
    מנענעים את המחבת לכיסוי מושלם.
    כשהשוליים מתרוממות מעט הופכים את החביתה ומטגנים מצד שני
    שמים על מגבת במטבח וממשיכים לטגן את שאר החביתיות
    מקררים ומניחים 2-3 חביתיות אחד על השני
    מגלגלים לרולדה
    פורסים אטריות דקות
    שמים בכלי סגור כדי שלא יתייבשו.
    מגישים במרק צח

  • מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה
  • מתכון לגפילטע פיש
  • מתכון לקניידלך
  • שושנה וליאת קרפל
  • ליאת קרפל כתבה ספר "המתכונים של שושנה" עם מתכונים שהאם שושנה נהגה לבשל. הספר מובא בפונט "שושנה" ונראה כאילו נכתב על ידה משתי סיבות "האחת: אמא תמיד רצתה לסדר את המתכונים שלה. השנייה: הרצון שלי להעביר הלאה את המתכונים המקוריים שנהגה להכין". 
    לכל המעוניין: הספר נמכר בעלות סמלית של 50 ש"ח. 10% נתרמים לחולי סרטן. עלות משלוח 20 ש"ח 
    ליאת קרפל. רחוב הדס 6/19 צור יצחק, 45808