סלט תפוחי אדמה עם מיונז ממטבחה של שושנה

מתכון לסלט טורקי ממטבחה של שושנה מתוך הספר "המתכונים של שושנה", אותו כתבה ליאת קרפל עבור אמה. "זה סלט שתמיד נהגתי להכין כאשר יצאנו לפיקניקים עם אבי ורונן" 

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 6 תפוחי אדמה
    2 גזרים
    לימון קטן
    1 קופסא קטנה אפונה ירוקה
  • 5 מלפוונים חמוצים ביניים
    3 כפות גדולות של מיונז
    מלח ופלפל לפי הטעם

  • מבשלים את תפוחי האדמה והגזר בקליפתם עד שיתרככו בסיר עם מים עד גובה התפוחים
    מוציאים את תפוחי האדמה והגזרים אחרי כחצי שעה ובודקים את רכותם.
    מקררים, מקלפיםמאדים ב, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה.
    מוסיפים את האפונה (ללא המים), מלח, פלפל, מיונז, מיץ לימון וגזר חתוך.
    חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות ומערבבים בזהירות.
    מגישים קר.
    מתכונים נוספים ממטבחה של שושנה

  • עוגת דבש

סיני מוקפץ

כוסמת

פשטידת כרובית

 תרד מטוגן

פשטידת קישואים מומלצת במיוחד

פשטידת פטריות בנוסח פרובאנס

                      עוגת גזר