לכבוד חג חנוכה מתכון לספינג' מרוקאי טעים ממטבחה של רבקה סספורטס

  • זמן הכנה: שעתיים
  • דרגת קושי: בינוני

ספינג'

ספינג' ממטבחה של רבקה סספורטס

 מצרכים

  • 1 ק"ג קמח מנפה
    800 מ"ל מים
    21/2 כפות שמרים יבשים

  • 1/2 כוס סוכר
    1/2 כפית מלח
    אבקת סוכר

 אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה קמח ושמרים.
    מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
    מוסיפים חצי מכמות המים.
    לשים את הבצק עם כף יד פתוחה תוך הרמת הבצק מתחתית הקערה לבצק במשך דקה.
    מוסיפים בהדרגה את המים שנשארו ולשים דקה נוספת. (הבצק נשאר נוזלי).
    מכסים את הקירה בנילון נצמד וממתינים שעה עד להתפחה.
    מרטיבים את כף היד עם מים ומוציאים את האוויר  
    לשים שוב את הבצק ומתפיחים שוב 20 דקות.
    לקראת סיום התפיחה מחממים שמן.
    בידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים כדור.
    עושים חור באמצע כל כדור ומותחים לצדדים.
    מניחים בזהירות בשמן הרותח ומטגנים 1-2 דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה.
    מעבירים לנייר סופג ומייד טובלים באבקת סוכר משני הצדדים ומגישים.