רשת קפה ביגה שתפתח בקרוב סניף בנתניה, מעניקה מתכון בריא וטעים ללביבות בטטה שכולם אוהבים המתבסס על הבטטה הידועה כירק אהוב על ילדים. מתכון פשוט וקל להכנה כך שניתן לשתף את הילדים בהכנתו וליצור זמן משפחתי חוויתי

  • זמן הכנה: חצי שעה
  • דרגת קושי: קל

לביבות בטטה

לביבות בטטה | צילום: אנטולי מיכאלו

 מצרכים

  • מרכיבים: ( 30 יח')

    1 קילו בטטה 
    30 גרם בצל ירוק קצוץ 
    70 גרם צ׳ילי מתוק 
    20 גרם סויה 

  • 3 גרם תימין 

    10 גרם מלח 
    5 גרם פלפל לבן 
    200 גרם פנקו

     

 אופן ההכנה

  • מכניסים את הבטטות המקולפות לסיר מים רותחים עד שהבטטות מתרככות
    מעבירים את הבטטות דרך מסננת, ובמעיכות קטנות מורידים מהבטטות את הנוזלים כאשר היא עדיין בתוך המסננת.
    מניחים את הבטטות בקערה גדולה ומועכים אותה בעזרת מזלג עד למרקם אחיד.
    מוסיפים את יתר המרכיבים פרט לקמח תירס ומערבבים היטב.
    מכינים קערה קטנה נוספת עם קמח התירס.
    מחממים תנור ל-150 מעלות.
    משמנים את הידיים במעט שמן ויוצרים כדורים של 40 גרם מהתערובת ומצפים כל כדור בקמח תירס.
    מועכים בעדינות את כדורי הבטטה לכדי לביבה. 
    מסדרים את הלביבות על מגש אפייה ומכניסים לתנור למשך רבע שעה


    המלצת הגשה: שמנת חמוצה או צ׳ילי מתוק