שת קפה גרג מעניקה מנה המתבססת על מזונות קלים יותר המשלבים ירקות ודגים בבישול וטיגון בריא, מתכון סלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: בינוני

סלמון בלימון

סלמון בלימון | צילום: קונספטיק

 מצרכים

  • מרכיבים (מנה):

    פילה סלמון
    קורט מלח
    קורט פלפל שחור גרוס
    שמן זית
    מיץ לימון
    כף שום כתוש

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
    50 גר פטריות חתוכות לרבעים
    50 גר בצל סגול חתוך לרצועות דקות
    30 גר אפונה (סנפרוסט)
    50 גר שעועית ירוקה (סנפרוסט
    3 עגבניות שרי חצויות
    7 זיתי קלמטה חצויים

 אופן ההכנה

  • מחממים מחבת עם שמן זית

    צורבים את הסלמון על המחבת (כ2 דקות כל צד)
    מפזרים על הפילה מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס
    מחממים מחברת נוספת ומוסיפים לתוכה את רבעי הפטריות, בצל סגול, אפונה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה
    מוסיפים כפית שום, מעט שמן זית ומיץ לימון, מלח +פלפל, כף פטרוזיליה קצוצה וממשיכים להקפיץ הכל ביחד
    מערבבים בכלי כף שמן זית, כפית שום כתוש וכף פטרוזיליה קצוצה
    מניחים את לקט הירקות בצלחת
    מניחים לצד הירקות את פילה הסלמון
    מורחים בעזרת מברשת את חלקו העליון של הדג עם התערובת שהכנו (שמן זית/שום/פטרוזיליה)

    המלצת הגשה: עם רבע לימון בצלחת

     

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

קדירת ירקות בקארי

קרם סחלב

מרק בטטה מוקרם

מרק בצל

סלט בריאות מקסיקני עשיר בטעמים

סלקים מתקתקים עם שמנת חמוצה ואגוזים