מתכון להכנת פסטה בלרינה לגדולים ולקטנים באדיבות רשת קפה ביגה שתפתח בקרוב סניף בנתניה. מתכון פשוט וטעים במיוחד להכנה המשלב רוטב עגבניות ומגוון ירקות, כך תוכלו ליהנות מארוחה צהרים בריאה, מזינה וטעימה.

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • דרגת קושי: קל

פסטה נפוליטנה

בלרינה נפוליטנה | צילום: קנספטיק

 מצרכים

  • מרכיבים: (2-4 מנות) 
    500 גרם פסטה לפני בישול מסוג בלרינה או רדיאטור עדיף מחיטה מלאה. 
    300 גרם רוטב עגבניות לפסטה 
    חציל בינוני 

  • 6 פטריות חתוכות לרבעים.
    כף פסטו 
    5 עלי תרד לרוטב
    10 עלי תרד לקישוט 

 אופן ההכנה

  • מרתיחים מים בסיר, ומוסיפים כף מלח, מבשלים את הפסטה על פי הוראות ההכנה על גב השקית.

    שורפים חציל על אש גלויה או לחילופין בתנור על חום גבוה עד לריכוך מוחלט.
    מצננים את החציל וחותכים לקוביות גדולות.
    מחממים מחבת ועליה צורבים את הפטריות בליווי שמן זית וקורט מלח.
    לאחר צריבה קלה נוסיף את בשר החצילים, רוטב העגבניות, כפית פסטו ועלי התרד ונמשיך בישול תוך כדי בחישה כ- 2 דקות.
    נוסיף את הפסטה המוכנה ונבשל למשך דקה נוספת.
    נעביר לקערת הגשה ונפזר מעל את עלי הבזיליקום הנוספים.

    המלצת הגשה: גבינת פטה מגורדת מלמעלה.