לכבוד חג שבועות, מתכון לעוגת גבינה קלאסית באדיבות רשת קפה בייגה

  • זמן הכנה: שעה
  • דרגת קושי: בינוני

עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית | קפה בייגה

 מצרכים

  • מרכיבים לתחתית: 
    120 גרם קמח 
    60 גרם אבקת סוכר
    80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    35 גרם אבקת סוכר
    1 כף מים/חלב

  • מרכיבים לעוגה:
    250 גרם גבינה 9%
    110 גרם שמנת חמוצה
    80 גרם ביצים (ביצה 1 ביצה +1 חלמון)
    110 גרם סוכר
    15 גרם קורנפלור
    15 גרם אינסטנט פודינג וניל
    1 כפית תמצית וניל

    מרכיבים לציפוי:
    110 גרם שמנת חמוצה
    10 גרם אבקת סוכר

 אופן ההכנה

  • תחתית
    מחממים תנור ל-170 מעלות.

    שמים את כל החומרים במעבד מזון למעט המים/חלב עד לקבלת פירורים.
    מוסיפים את המים/חלב עד לקבלת בצק (ניתן להוסיף מים/חלב לפי הצורך)
    משטחים את הבצק לעובי של 3 מ"מ לפי גודלה של התבנית, יוצרים חורים בבצק בעזרת מזלג ואופים עד לקבלת צבע זהוב.

    אופן הכנת מלית הגבינה:
    מחממים תנור ל-150 מעלות.
    במידה ומכינים עוגה עגולה ברינג יש לצפות את דפנות הרינג בנייר אפיה למנוע הידבקות.
    שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    מניחים את התחתית שהכנו ממעוד מועד ועליה יוצקים את התערובת אופים כ- 45 דקות

    אופן הכנת הציפוי:
    מערבבים בעזרת מטרפה שמנת מתוקה ואבקת סוכר.
    לאחר הוצאת העוגה מהתנור יש לקרר אתה למשך כ- 10 דקות.
    מיישרים את דפנות העוגה ויוצקים את הציפוי על העוגה. (חשוב לצקת את הציפוי כשהעוגה חמימה)
    בתאבון וחג שבועות שמח