לכבוד ראש השנה- מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים עשירה, רכה ונימוחה בפה, מתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק, באדיבות רשת קפה בייגה

  • זמן הכנה: עשרים דקות
  • דרגת קושי: קל

עוגת דבש

עוגת דבש, תפוחים והדרים | צילום: גרג

 מצרכים

 

280 קמח

1.5 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפת סודה לשתייה
קורט מלח
קורט ציפורן
3 ביצים

  • 200 גרם שמן קנולה

    240 גרם דבש
    160גרם סוכר חום
    130 גרם תה 
    2 תפוחים חמוצים מקולפים וחתוכים לקוביות
    גרידה מתפוז אחד

אופן ההכנה

לערבב בקערת מיקסר עם מטרפה את השמן דבש וסוכר.
להוסיף ביצים ואת גרדת התפוז ולערבב
להכניס את הקמח, אבקת אפיה, קינמון, סודה לשתייה, מלח וציפורן ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד 

להוסיף את התה והתפוחים ולערבב היטב עד לקבלת מסה חלקה.
לחלק את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות בין 45 ל 55 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
עוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגב והקיסם יוצא יבש