אין כמו להתפנק בחורף עם קערה ענקית של פסטה טובה, בליווי כוס יין איכותי ומישהו שיחלוק איתך את כל הטוב הזה. לרגל עונת הגשמים, מותג פסטה ברילה מציע מתכון חדש לפסטה ירוקה ועשירה שכיף, קל וטעים להכין - פסטה עם שפע ירקות ירוקים, תרד טורקי, בפסטו ירוק וגבינה צפתית 

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

פסטה ירוקה

פסטה ירוקה | צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:

    1 חבילת פסטה טרטליוני מבושלת לפי הוראות היצרן
    3 זוקיני חתוך דק
    2 בצל ירוק חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
    3 כפות שמן זית
    צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)
    6 שיני שום קלופות ופרוסות דק
    1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)
    מלח לפי הטעם
    פלפל שחור גרוס לפי הטעם

  • לפסטו:

    1/2 צרור פטרוזיליה
    1/2 צרור בזיליקום
    1/2-3/4 כוס שמן זית
    4 שיני שום קלופות

    4 כפות גרעיני חמנייה קלויים
    מלח לפי הטעם
    פלפל שחור גרוס לפי הטעם

    לקישוט: חופן גרעיני חמנייה קלויים
    4 כפות גבינה צפתית מפוררת 

 אופן ההכנה 

  • במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד, מתבלים במלח ופלפל.
    מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.
    מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני. מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחדיו.
    מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד דקותיים.
     מסירים מעל האש מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.

  • מתכונים נוספים מאת מאיה דרין
  • מתכון לפסטה סתווית וצבעונית מאת מאיה דרין