לכבוד חנוכה, מתכון לסופגניות עשירות, רכות ונימוחות בפה, במילויי קרם פטיסייר, באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי קפה

  • זמן הכנה: שעתיים
  • דרגת קושי: בינוני

סופגניות לצורך המחשה | צילום: אסף לוי

סופגניות לצורך המחשה | צילום: אסף לוי

 מצרכים

1 קילו קמח.

50 גרם שמרים טריים.
200 גרם סוכר.
200 גרם חלב.
30 גרם ברנדי.
6 ביצים.
מקל קינמון.
10 גרם מלח (כפית).
150 גרם חמאה רכה.

  • שמן לטיגון.
    אבקת סוכר לפיזור מעל.

    למילוי קרם פטיסייר  
    100 גרם סוכר
    500 חלב
    4 ביצים
    מקל וניל חצוי לאורך(להשתמש בחצי מקל)
    40 גרם קורנפלורגרידה מתפוז אחד

 

אופן ההכנה 

משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, מערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד.
מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מוסיפים חמאה ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק.
מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים.
משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחו שוב.
ניתן לטגן בשמן עמוק עד שיזהיב מעט וכשמצטנן יש להכניס באמצע הסופגנייה את המילוי.
למילוי קרם פטיסייר

להרתיח חלב עם וניל (יש לגרד את גרגרי הוניל מהמקל.
בקערה נפרדת לערבב ביצים סוכר וקורנפלור ולהוסיף את החלב לביצים.
יש לעשות תחילה השוואת טמפרטורות, להחזיר לאש ולבשל על אש נמוכה עד הסמכה.
להעביר דרך מסננת למניעת גושים, לכסות בניילון נצמד ולקרר לילה במקרר.
למלא את הסופגניה.

מתכונים נוספים באדיבות קפה בייגה

           עוגת דבש תפוחים והדרים