לרגל חג הנוביגוד, מנדבת טיב טעם מתכון המשלב מגוון טעמים יחד הנרקמים למעטפת של חגיגה בפה "שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה 

           זמן הכנה: 20 דקות

  • דרגת קושי: קל

סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה | צילום:בן יוסטר

סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה | צילום:בן יוסטר

 מצרכים

  • החומרים ל־6 מנות:

    1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג
    2 כפות גדושות של חרדל
    2 כפות דבש
    2 כפות גדושות של שמיר קצוץ 
    2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה
    1 כף חומץ תפוחים
    4 ביצים קשות
    מלח ופלפל

  • לרוטב:

    4 כפות מיונז
    4 כפות שמנת חמוצה
    2 שיני שום כתושות
    1 כפית צלפים קצוצים
    2 כפות פרמזן מגורד
    מיץ מ־½ לימון
    מלח ופלפל

 אופן ההכנה

מחממים תנור ל־180 מעלות. 

מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה.
מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון.
צולים בתנור כ־20 דקות ומוציאים; מצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מעל הסלמון את השמיר.
מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש ומפזרים מעל שכבת השמיר.
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל שכבת הסלק. מגרדים מעל את הביצים הקשות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה