לכבוד ט"ו בשבט, מתכון פסטייה עשיר בטעמים ובמילוי פירות יבשים ואגוזי מלך, באדיבות רשת קפה גרג

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

פסטייה המשלב פירות יבשים

פסטייה המשלב פירות יבשים | צילום: אסף לוי

 מצרכים

  • חומרים למלית – 20 יחידות:

    150 גרם בצל קצוץ 
    200 גרם פטריות קצוצות 
    300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 
    200 גרם גבינת פטה מגורדת 
    30 גרם חמוציות 
    30 גרם צימוקים 
    30 גרם שזיפים מגולענים וקצוצים 

  • 30 גרם אגוזי מלך קצוצים 

    כפית קינמון 
    שליש כוס סילאן

    חומרים להכנת הסיגר:

    חבילת עלי סיגר 
    חצי כוס קמח 
    כוס מים 

 אופן ההכנה 

  • מטגנים את הבצל הקצוץ.
    לאחר הזהבה קלה מוסיפים את הפטריות לעוד מספר דקות.
    מערבבים את שאר המרכיבים בקערה טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מלח,סילאן).
    מערבבים את הקמח והמים עם שנוצר סוג של "דבק"

    אופן הגלגול
    לשים 40 גרם בחלק הקרוב אליך לרוחב כל העלה 2 ס"מ מהקצה.
    לגלגל דחוס היטב ולהדביק עם דבק קמח/מים.
    לפני הטיגון יש לתת מנוחה לסיגרים על מנת שה"דבק" יתייבש
    מטגנים ומעבירים לצלחת הגשה.
    ניתן לזלף מעל עוד מעט סילאן לפי הטעם

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

עוגת דבש קלאסית

עוגיות לבבות

טרטליני בליווי רוטב שמנת פסטו

סלמון בלימון

רול ספרדי

ירקות בקארי

קרם סחלב

מרק בטטה

מרק בצל

פילה לברק על מצע ספגטי ברוטב לימוני