לכבוד חג פורים, מתכון לאוזני המן ממולאים בתמרים, באדיבות הקונדיטור הראשי גיא בסיס מרשת קפה גרג

  • זמן הכנה: שעה
  • דרגת קושי: בינוני

אוזני המן

אוזני המן במילוי תמרים | צילום: אסף לוי

 מצרכים

  • מרכיבים מלית – 
    830 גרם ממרח תמרים
    3 גרם קינמון
    35 גרם שמן קנולה
    20 גרם גרידת תפוז
    110 גרם אגוזי מלך (קלויים וקצוצים דק)

  • מרכיבים בצק –
    300 גרם חמאה
    185 גרם אבקת סוכר
    60 גרם אבקת שקדים
    500 גרם קמח
    4.5 גרם מלח
    2 ביצים
    כוס מים 

 אופן ההכנה 

  • מערבבים את כל חומרי המלית יחד
    להכנת הבצק 
    מכניסים את כל החומרים למיקסר ולשים כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
    מוסיפים למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
    נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד
    מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר)
    ממלאים את העיגולים שקרצנו ב-8 גרם ממילוי התמרים ומקפלים לאוזן המן
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ- 12 דק'
    מצננים ומגישים עם מעט אבקת סוכר מעל

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

פסטייה המשלב פירות יבשים

עוגת דבש קלאסית

עוגיות לבבות

טרטליני בליווי רוטב שמנת פסטו

סלמון בלימון

רול ספרדי

ירקות בקארי

קרם סחלב

מרק בטטה

מרק בצל

פילה לברק על מצע ספגטי ברוטב לימוני