לכבוד פורים, מתכון עשיר וייחודי לאוזני המן במילוי "פלורנטין" (מגוון אגוזים שונים מובחרים) באדיבות רשת קפה בייגה

זמן הכנה: שעה

  • דרגת קושי: בינוני

ozneihamanbeuga

אוזני המן במילוי פלורנטין | צילום: אסף לוי

 מצרכים

מרכיבים מלית : 
85 גרם שמנת מתוקה
65 גרם דבש
סוכר לבן 250 גרם
חמאה 165 גרם
אגוזי לוז טחונים גס – 40 גרם
שקד טחון – 40 גרם
אגוז מלך טחונים גס – 40 גרם
מלח – 5 גרם
פקאן קלוי – טחון גס – 155 גרם
בוטנים – טחון גס – 155 גרם

  • מרכיבים בצק –
    300 גרם חמאה
    185 גרם אבקת סוכר
    60 גרם אבקת שקדים
    500 גרם קמח
    4.5 גרם מלח
    2 ביצים

אופן ההכנה

שמים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב עד קבלת גוון קרמל בהיר וסוגרים את האש.
מוסיפים את האגוזים שטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור
לאחר שמתקרר ( לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר'
הכנת הבצק 
יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר)
ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן
מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ- 12 דק'
לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל

מתכונים נוספים באדיבות קפה בייגה