מתכון לשוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמוטלה הדרים. מיץ הגזר מעשיר את הבשר בטעמים מתקתקים, ואלה מתאזנים היטב בזכות עלי הגפן וקליפות ההדרים. רגע לפני ההגשה מפזרים על השוק גרמולטה — תערובת תיבול איטלקית ירקרקה ומרעננת, מאת סבינה ולדמן ובאדיבות רשת טיב טעם  

           זמן הכנה: 60 דקות

  • דרגת קושי: קל

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים | צילום: רונן מנגן

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים | צילום: רונן מנגן

 מצרכים

  • שוק טלה במשקל ½2-1 ק"ג

    שמן זית להברשה ותיבול
    מלח ופלפל שחור גרוס
    1 כוס מיץ גזר
    2 ליטר ציר עוף או מים
    4 גבעולי תימין

    10 בצלי שאלוט

    10 גזרים קטנים קלופים

  • 10 תחתיות ארטישוק מבושלות

    10 קישואים קטנטנים
    10 עלי גפן  

    לגרמולטה הדרים:

    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    2 שיני שום כתושות
    1 כפית קליפת לימון מגוררת
    1 כפית קליפת תפוז מגוררת

 אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים שוק טלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית גדולה ועמוקה. 
מרתיחים בסיר מיץ גזר עם ציר עוף או מים ויוצקים על השוק. מוסיפים תימין, בצלי שאלוט וגזרים.

צולים בתנור כשעה. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.
מוסיפים לתבנית תחתיות ארטישוק, קישואים ועלי גפן ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
צולים עוד כ-30 דקות עד לדרגת מדיום-וול.
בסמוך להגשה מכינים גרמולטה: מערבבים פטרוזיליה, שום וקליפות הדרים ומפזרים על השוק הצלויה.

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה