לקראת טו באב, מתכון לפאדג' שוקולד מפנק באדיבות רשת קפה גרג

    • זמן הכנה: 35 דקות
    • דרגת קושי: בינוני
    • תבנית לעוגה 24 מ"מ

פאדג' שוקולד

פאדג' שוקולד | צילום: גליה אבירם 

500 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה
35 גרם סוכר

30 גרם קמח

8 ביצים מופרדות 

  • טופינג על העוגה
    300 גרם שוקולד לבן/ אפשר להמיר לשוקולד מריר
    100 גרם חמאה

אופן ההכנה

יוצרים בן מארי- מניחים בקערת אלומיניום את השוקולד והחמאה, מחממים מים בסיר ומניחים את הקערה מעל עד שמגיעים למרקם חלק ואחיד של השוקולד והחמאה.

מפרידים את הביצים ל-2 קערות נפרדות.
את קערת החלמון מקציפים עם 15 גרם סוכר עד לקבלת קצף אחיד ומוסיפים את הקמח לעוד קצת ערבוב.
את קערת החלבון מקציפים עם 20 גרם הסוכר הנותרים עד לקבלת מרקם אחיד.
מקפלים את הקציפה של החלבון עם הקציפה של החלבון ומשווים טמפרטורה עם השוקולד באטיות לתוך הקציפה. חשוב מאוד לקפל באטיות את כל המסה ולא יותר מדי.
משמנים היטב את התבנית מניחים את כל המסה בפנים, מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כ 20 דקות. יש לבדוק במרכז העוגה שנאפתה כמו שצריך על ידי קיסם שיוצא נקי.

טופינג על העוגה
מחממים מים חמים בסיר מניחים קערת אלומיניום על הסיר [יוצרים בן מארי] מניחים את כל המוצרים בתוך הקערה, עדיף לפרק את השוקולד לקוביות כדי שנגיע להמסה שווה וחיבור נכון עם החמאה.
מערבבים בעדינות עד שמגיעים למרקם חלק ואחיד [לאחר שהעוגה נחה במקרר כ 1/2 שעה נמרח את הטופינג של העוגה מעל ונכניס למקרר]

מתכונים נוספים באדיבות קפה גרג

פריטטה טבעונית

פסטייה המשלב פירות יבשים

עוגת דבש קלאסית

עוגיות לבבות

טרטליני בליווי רוטב שמנת פסטו

סלמון בלימון

רול ספרדי

ירקות בקארי

קרם סחלב

מרק בטטה

מרק בצל

פילה לברק על מצע ספגטי ברוטב לימוני

אוזני המן במילוי תמרים

סלט בטטה עשיר

גלילת חציל ממולאת גבינת עיזים