קציצות דגים | צילום: דן פרץ

לקראת חגי תשרי מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים של קציצות דגים באדיבות קפה ביגה 

זמן הכנה: 45 דקות

  • קושי: קל

מצרכים:

  • קציצות דגים לכ- 7 מנות.

    מרכיבים לדגים:

    1000 ג' דג לבן קצוץ
    70 ג' כוסברה קצוצה
    70 ג' פטרוזיליה קצוצה
    250 ג' בצל לבן קצוץ
    50 ג' פירורי לחם
    2 ביצים
    5 ג' פלפל שחור
    10 ג' מלח דק .

  • מרכיבים לרוטב:
    200 מ"ל שמן קנולה
    10 גרם כמון
    20 גרם פפריקה מרוקאית
    10 ג' סוכר
    20 ג' מלח דק
    50 ג' אבקת מרק 
    2 יח' פלפל מתוק יבש
    20 ג' פלפל ירוק חריף פרוס
    150 ג' שיני שום פרוס גס
    100 ג' רסק עגבניות
    2.200 ליטר מים
    75 גרם כוסברה טרייה קצוצה
    1.700 קילו פלפל אדום פרוס 

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ושמים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם.

צורבים את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה ומעבירים לסיר עם רוטב הפלפלים.

רוטב פלפלים לקציצות

מחממים סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה, מוסיפים את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות.
מוסיפים פלפל החריף.
מוסיפים את השום ולבשל 6 דקות נוספות.
מוסיפים רסק, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.

במקביל מערבבים 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.
מוסיפים את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים, בנוסף מוסיפים מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה.
בסוף הבישול מוסיפים את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים. 

 

מתכונים נוספים באדיבות קפה ביגה

קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן

לינגוויני זוקיני ודג

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מתכון מנצח לסופגניות לחג חנוכה

מתכון לעוגת דבש תפוחים והדרים

מתכון למקלובה צמחונית באדיבות קפה בייגה

פרנץ' טוסט מתוק במיוחד לפתוח את היום בחיוך

עוגת גבינה קלאסית

מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים

מתכון לפסטה בלרינה שכולם אוהבים