מתכון פשוט למאפה קיגל מתקתק משגע ויפהפה עם חמוציות, פקאן מסוכר וקרמל קל להכנה, נהדר לארוחות חג וערב שבת, באדיבות המותג מאסטר שף

זמן הכנה: 30 דקות

  • דרגת קושי: קל

קיגל

קיגל עם חמוציות ברוטב קרמל | צילום: אפיק גבאי

מצרכים

2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
60 גרם חמאה
1 כוס סוכר
כפית קינמון

  • חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
    4 ביצים
    100 גרם פקאן מסוכר
    100 גרם חמוציות

אופן ההכנה 

מבשלים במים רותחים את האטריות לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. מצננים.
מכינים את הקרמל: מניחים בסיר חמאה וסוכר ומערבבים עד שהסוכר מקבל צבע קרמלי. מסירים מהאש.
מעבירים את האטריות לקערה ומוסיפים את הקרמל, הקינמון, הג'ינג'ר, החמוציות והפקאנים, מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בחמאה ואופים כ- 80 דקות ב- 170 מעלות.
מוציאים מהתנור. מצננים כ- 15 דקות, הופכים על צלחת הגשה ומסירים בעדינות את הנייר.

מתכונים נוספים באדיבות מאסטר שף

סיגרים במילוי בשר מטורטיות

לזניה עשויה מטורטיות

סלט קוסקוס מרענן ועשיר בירוקים ופירות העונה

מתכון לעוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה עם גרגרי וניל

תבשיל בקר עם קטניות איטלקיות

סלט עדשים חם

עוגת טירמיסו עם גרגירי וניל