שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות | צילום: חיים יוסף שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות | צילום: חיים יוסף

מתכון המשלב מגוון טעמים ייחודיים - שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות, מנה יפה וטעימה שאפשר להגיש למנה ראשונה או כמנה עיקרית באדיבות סבינה ולדמן, רשת טיב טעם

         זמן הכנה: 40 דקות

  • דרגת קושי: בינוני

שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות | צילום: חיים יוסף

 מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:

    6 כרעי ברווז
    לדלורית צלויה:
    1 דלורית חצויה ופרוסה 
    לפרוסות בעובי 2 ס”מ
    4 כפות שמן זית
    1 כף דבש
    1/2 כפית בהרט
    מלח ופלפל שחור גרוס

     

  • לסלט:

    1 כף סוכר
    12 תאנים חצויות
    1 צרור רוקט
    2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
    חופן קטן אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
    סרטים דקיקים מקליפת תפוז אחד
    מיץ מ-1/2 תפוז
    4 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס

 אופן ההכנה

צולים ברווז ודלורית: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מניחים באחת מהן את כרעי הברווז עם העור כלפי מעלה. 
מסדרים דלורית בתבנית הנוספת. מזלפים שמן זית ודבש ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל. 
מכניסים את שתי התבניות לתנור. צולים את הדלורית כשעה עד שהיא מתרככת ומזהיבה. מוציאים ומצננים. צולים את הברווז כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד. מצננים ומפרקים בידיים לנתחים בגודל ביס.
מקרמלים תאנים ומרכיבים את הסלט: מחממים סוכר במחבת עד שהוא נמס. מניחים תאנים כשהחלק הקמור כלפי מעלה ומקרמלים כ-2 דקות. מצננים מעט.
שמים בקערה את שאר חומרי הסלט ומערבבים. מניחים מעל את הדלורית, הברווז הצלוי והתאנים המקורמלות ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.

 

מתכונים נוספים באדיבות טיב טעם

סלט אנדיב רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

פרוסות אנטריקוט צלויות עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

שוק טלה צלוי עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

שוקי הודו ממולאות במשמשים, פיסטוקים ורוזמרין | צילום: דניאל לילה

"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

מתכון לשטרודל תפו"א ארטישוק צלוי וגבינות כחולות

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

סינטה ממולאת תרד וחוביזה

לביבות במילוי כרובית וגבינות

מאפינס פלפלים, תירס וגבינת צ'דר

כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה

צ'ולנט 

סלט תרד עם ענבים וגבינת צ'דר חמוציות 

סלט פנזנלה עם גבינת סטילטון

רביולי עם שומר צלוי, גבינת עיזים וארוגולה

אנטריקוט

סלט פסטה צבעונית 

כריך לביצה בקן בנוסח איטליה עם מורטדלה