עוגת גבינה פרורים עוגת גבינה ופירורים עוגת גבינה פרורים

קבלו מתכון לעוגת גבינה ופירורים - עוגה מעולה וקלה להכנה

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
    תבנית בקוטר 26 ס"מ

מצרכים

  • לבצק:
    2 כוסות קמח תופח
    כפית אבקת אפיה
    1 כף סוכר
    2 חלמונים
    קורט מלח
    100 גרם חמאה

  • למילוי:
    500 גרם גבינה 9% 
    1 כוס סוכר
    1 שקית סוכר וניל
  • 2 חלבונים 
    500 מ"ל שמנת מתוקה 
    2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל -180 מעלות
    במעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר המלח והחמאה לתערובת פירורית
  • מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב עד שפירורי הבצק נעשים לחים
  • לשים לבצק אחיד ומניחים 2/3 מהבצק על גבי תבנית משומנת או נייר אפייה 
  • את ה 1/3 הנותר מניחים על גבי תבנית מאורכת ללא שימון, או על נייר אפייה
  • מכניסים את שתי התבניות לתנור ל-20 דקות עד להזהבה.
    ממתינים שהתבניות יצטננו 
    את התבנית עם 1/3 הפירורים מפוררים לפירורים קטנים ושומרים בכלי סגור 
  • למילוי:
    מקציפים חלבונים עם סוכר
    מוסיפים גבינה וסוכר וניל ושמים בצד
  • במעבד מזון מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר
    מקפלים את הגבינות לתוך קערת הקצפת
    מורחים את המילוי על הבצק
    מעבירים למקפיא ל-4 שעות להתייצבות
    מוסיפים את הפירורים מעל העוגה