ספגטי בולונז | צילום: אפיק גבאי מתכון לפסטה בולונז בסיר אחד מאת אינס ינאי ספגטי בולונז | צילום: אפיק גבאי

אין כמו פסטה בולונז חמה ועסיסית כשגשם דופק על החלון. המתכון קל, מהיר ונוח להכנה. מומלץ להגיש בצלחת עמוקה עם בקבוק יין אדום. המתכון מאת אינס ינאי ובאדיבות ברילה 

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

ספגטי בולונז | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • 1 חבילת ספגטי 
    300 גרם בשר בקר\ פרגיות טחון.

    1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז של ברילה.
    חצי כפית מלח
    כפית פלפל שחור גרוס
    כף פפריקה מתוקה
    4 כפות שמן זית

  • חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ

    1 בצל קצוץ דק
    4 שיני שום קצוצות דק
    חצי כוס יין אדום
    1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
    מים חמים עד כ- 3 ס"מ מגובה הספגטי – כשלוש כוסות. 

 אופן ההכנה 

  • בסיר סוטאז' מניחים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים כ- 3 דקות.

    מוסיפים את הבשר, הפטריות ושיני השום.
    מטגנים הכל יחד כ- 7 דקות עד שהבשר משנה צבעו, מנמיכים את האש.

    מוסיפים לסיר את צנצנת הרוטב, את הספגטי, הבזיליקום, היין, המלח, הפלפל והפפריקה.
    מוזגים על הכל מים רותחים עד כ- 3 ס"מ מגובה הספגטי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי כ- 20 דקות עד שהרוטב מצטמצם והספגטי מתרכך.