כמה עולה לגדל ילד? (צילום: fotolia)

הוציאו מחשבונים ונסו לענות על השאלה הבאה - כמה לדעתכם עולה לזוג הורים מהמעמד הבינוני לגדל ילד בממוצע? אם אתם הורים סביר להניח שתתקרבו לתשובה הנכונה אך אם הנכם בדרך להיות הורים ומצפים לילד הראשון סביר להניח שאתם רחוקים מהמציאות.

גלו על מה מוצא מרבית הכסף ומה הטיפים שיכולים לסייע לכם להוזיל עלויות.

כולנו יודעים שלגדל היום ילד זה פרויקט יקר ויש להיערך אליו בהתאם. כמובן שיש דרכים רבות לגדל ילדים ולכן לפני שנתחיל, נבהיר כי מדובר בחישוב ממוצע עבור הורים מהמעמד הבינוני הדוגלים בגישה שמרנית סבירה וההוצאות הן על דברים הכרחיים.

ההוצאות על הילד משתנות בהתאם לתקופות הגיל של הילד ולכן חילקנו את ההוצאות על גידול הילד ל-4 תקופות החל משלב ההיריון וההכנה ללידה עד גיל 18.

הריון עד הלידה

עוד לפני שהגיח לאוויר העולם המונה מתחיל לספור הוצאות אשר יכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים; החל מהוצאות חד פעמיות על הריון ולידה הכוללות בדיקות הריון פרטיות, חלקכם אף יעשירו את הידע עם קורס הכנה ללידה וספרים, בגדי הריון, הכנה חדר לתינוק, עגלה ועד הוצאות על חיתולים, בגדים וצעצועים לרך הנולד.

טיפ: מומלץ להתחיל לחסוך כבר בשלב הזה על מנת להיערך בהתאם לשנים הבאות.

טרום גן 0-2

השנים היקרות ביותר לגידול הילד. השנים בהן יש אובדן הכנסה של ההורה שנשאר עם הילד או ששכר העבודה שלו מגיע לכיס המטפלת הצמודה.

כמה זה בשקלים? נע בין 4,000-4,500 שקלים בממוצע לחודש. (העלויות כוללות מסגרת של מטפלת, מזון, ביגוד ומצרכים לתינוק).

טיפ: תיעזרו בחברים ומשפחה שיכולים לסייע לכם בשירותי בייביסיטר, בגדים, צעצועים ועריסה. במקביל פתחו קופת חסכון לילד ושימו בצד כל חודש סכום קבוע שבהמשך הדרך ישמש לצורכי הילד.

הילד הולך לגן 3-5

הילד הולך לגן וכבר לא צריך טיפול צמוד של ההורה או מטפלת. אומנם ההוצאות יתמתנו בשל כך, אך אל נא נשכח את ההוצאות על הצהרון אחרי שעות הגן, הבילויים והפעילויות בזמן החופשות ואת הרצון שהילד שלנו יתפתח באופן הטוב ביותר ועל כן נקנה עבורו ערכת משחקים עשירה הכוללת דיסקים ומגוון פעילויות שיעשירו ויפתחו אותו.

כמה זה בשקלים? כמעט 3000 שקלים בממוצע לחודש (העלויות כוללות מסגרת חינוכית, מזון, ביגוד, אירועים ופעילויות).

טיפ: חינוך פיננסי לילד כולל הצבת גבולות פיננסים מגיל קטן.

בית ספר ובגרות 6-18

הילד עולה לכיתה א' ומצטרף למערכת החינוך והמונה ממשיך לספור; הוצאות על ספרי לימוד, שיעורים פרטיים, טיולים שנתיים, מסיבות כיתה, מציאת תעסוקה לילד בזמני החופשה שפעמים רבות מסתיימת בחופשת נופש בארץ או בחול. יש כאלה שיבקשו מההורים גם טלפון סלולרי. אתם דואגים וכמעט לכולם יש. לא תקנו לו? להוצאות הללו יש להוסיף גם הוצאות בלתי צפויות כגון טיפולי שיניים, רכישת מחשב חדש, סיוע של אופר או מטפל צמוד ועוד.

כמה זה בשקלים? נע בין 2200-3000 שקלים בממוצע לחודש. (העלויות כוללות מסגרת חינוכית, ציוד, מזון, ביגוד, אירועים, קייטנות, בילויים, דמי כיס, טלפון סלולרי והוצאות משתנות).

טיפ: תנו לילד דמי כיס ותכננו ביחד עם הילד תקציב כספי המותאם לצרכיו. דאגו להעביר לו את האחריות הפיננסית לקניות האישיות שלו.

בניתי עבורכם גרף המתאר את המגמות של ההוצאות השנתיות עבור ילד בממוצע. החישוב נעשה על פי ממוצע משוקלל של הנתונים לעיל. 

חדשות נדל"ן - כמה עולה לגדל ילד?

חשבתם שההוצאות הגיעו לסיומן? חישבו שוב. בעקרון כשהילדים מגיעים לגיל 18 הם עומדים לרשות עצמם וחובותינו הכלכליים כהורים מגיעים לסיומם. אך היום כמעט וכל ההורים רוצים לעזור ולהעניק לילד שלהם כמה שאפשר, אם זה מימון בזמן הצבא ואחרי הצבא, קניית כרטיס ומימון הטיול הגדול של אחרי צבא או מימון תשלום הלימודים עבור האוניברסיטה או המכללה וסיוע בתשלומי שכר דירה חודשיים.

וכמה כל זה במצטבר? (מגיל 0 ועד גיל 18)

אז אם חשבתם בראש נכון, הגעתם בערך לסכום של מעל חצי מיליון. אז לפני שאתם מתכננים ילד חשוב לא פחות לבצע תכנון נכון של התקציב המשפחתי. ככל שהפער בין הילדים קטן יותר, ישנה הסתברות שיהיו הוצאות גדולות יותר וככל שהפער בין הילדים קטן יותר ההוצאות יורגשו פחות ואף עשויות להצטמצם.

מה שלנו נותר הוא לאחל לכם בהצלחה ומזל טוב!