פרסומת באנר עליון עיריית נתניה דף הבית
ראש העיר מרים פיירברג וחברת המועצה ליאורה לוי  עולים חדשים גם בתקופת הקורונה ראש העיר מרים פיירברג וחברת המועצה ליאורה לוי 

נתניה ממשיכה להוות יעד לעולים חדשים, גם בתקופת הקורונה. ע"פ נתוני אגף הקליטה בעיריית נתניה כ– 2200 עולים הגיעו לנתניה החל מחודש ינואר השנה. מרים פיירברג "נמשיך להיערך לטובת קליטת עולים חדשים". ליאורה לוי "אלפי עולים פוטנציאלים כבר מתעניינים בעיר שלנו"

ראש העיר מרים פיירברג וחברת המועצה ליאורה לוי 

2200 עולים חדשים הגיעו לנתניה החל מחודש ינואר. עם הגיעם ארצה, נשלחים העולים לשהות בבידוד של שבועיים במלון ייעודי בתל אביב שהוכשר לשם כך ולאחר מכן – הם מגיעים לעיר.

מהיכן העולים?

697 עולים הגיעו מרוסיה, 409 עולים מצרפת, 69 מארצות הברית, 138 עולים מאוקראינה, 22 מבריטניה, 38 מבלרוסיה, 18 מדרום אפריקה, 30 מקנדה, 18 מברזיל ועוד 24 עולים מארצות אחרות כאשר מדי יום מתווספים כ – 80 עולים חדשים. הצפי כי עד סוף שנת 2020 יעלו לנתניה עוד כ – 800 איש.

הערכות לעולים החדשים

לדברי ג'ורג' דובין, ראש אגף הקליטה בעירייה, מדובר בעולים שבחרו לעלות לנתניה וגיבשו עמדה עוד לפני פרוץ המשבר אבל גם במהלכו, כנראה בשל התפרצות התחלואה בארצות המוצא. עוד ציין דובין כי רבים מהעולים מגיעים ממניעים ציוניים, כך שהקורונה לא שינתה את תכניותיהם.
מעיריית נתניה נמסר כי באגף הקליטה העירוני נערכו לעלייה בתקופת הקורונה והתאימו את תכניות הסיוע לתקופה זו, כאשר במידת הצורך מתבצעת הפעילות גם באון ליין.

התכנית עולים for עולים המשודרת בפייסבוק העירוני מגוונת וכוללת חשיפה של עולים מכל הארצות בפעילויות של הרצאות, מטבח אתני ופולקלור, מופעי תרבות ואמנות, יהדות, בריאות וכושר, פעילות לבני נוער (לילה לבן), לחגים (שולחן לחג, מאכלים, קישוטים), חיבור בין עולים מארצות שונות שמופיעים ביחד כמו גם חיבור בין עולים וותיקים.

בנוסף ישנם מפגשי זום למיצוי זכויות, להדרכות בתחומי הורות, זוגיות, קשר עם מתבגרים, זכויות בזמן הקורונה, ניהול כלכלי ועוד.

תכניות נוספות לעולים חדשים

מלווי עולים: אנשי קשר המתאמים בין כל הגופים הרלוונטיים בטיפול מול העולה למימוש קליטה מוצלחת: בתחומי החינוך, התעסוקה, התרבות, הכשרה מקצועית, הסברה והכוונה.
כמו כן מופעלות תכניות בתחומי הדרכת הורים, סיוע בהתמודדות עם קשיי הקליטה והקורונה, תכניות העשרה, למידה, קידום בתחומי ידע שונים, קידום זהות יהודית וידע בתרבות ישראלית.
באולפנים מתבצעת הוראת השפה העברית, תוך גיבוש הזהות הישראלית, לימוד קודים חברתיים תרבותיים ושילוב בפעולות שמטרתן קליטה מיטבית שפתית ותרבותית של העולה.

ראש העיר, מרים פיירברג-איכר: "נתניה הייתה ועודנה עיר קולטת עלייה, היודעת לחבק את כל מי שמגיע אליה ולשלב אותו בחיי העיר היפה שלנו. אנו עושים כל מאמץ, ללוות את העולה בדרכו החדשה והלא פשוטה ולהציע לו את מירב הסיוע.
זה המקום להודות לתושבי העיר החמים שלנו שממלאים את המשימה הציונית הלאומית הראשונה במעלה של קליטת עלייה. נמשיך להיערך לטובת קליטת עולים חדשים שכבר היום מתעניינים בעיר וממתינים לימים שלאחר מגיפת הקורונה כדי להגיע לנתניה."

חברת המועצה ליאורה לוי, הממונה על הקליטה: "אנחנו, בנתניה, צריכים להיערך לגל עלייה גדול בשנת 2021. אלפי עולים פוטנציאלים כבר מתעניינים בעיר שלנו וזו חובתנו כחברה ובתור נבחרי ציבור להתכונן לזה על מנת לתת מענה הולם לכל העולים. חשוב להיערך, גם בחינוך, גם בתעסוקה ולשלב את העולים האלה בעיר שלנו.
בשנת 2020 שמתי דגש על הנגשת המידע העירוני בשפות השונות לעולים החדשים, הדבר חשוב במיוחד בתקופת הקורונה אך לא רק. זה נותן תחושת שייכות לעולים. הם מרגישים ש״מישהו בעירייה״ חושב עליהם"