מתכון מרענן לסלט סלק ותפוחים, לשמור על הגזרה והבריאות ועם זאת ליהנות מסלט המכיל מרכיבים קצת שונים מהמובן מאליו. המתכון באדיבות רשת קפה בייגה. לכל אחד ממרכבי הסלט תכונות התורמות לבריאותנו כגון: חמוציות עוזרות לירידה בכולסטרול ומנעות נזק בעור ובמוח, אגוזי המלך בעלי נוגדי חמצון גבוהים המונעים מחלות לב ומחזקים מערכות רבות בגוף והסלרי בן למשפחת הסוככים צמח תבלין מרפא המונע לחץ דם וכולסטרול גבוה ובעל ויטמינים ומינרליים רבים. 

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • דרגת קושי: קל

סלט סלק ותפוחים

סלט סלק ותפוחים | צילום: קנספטיק

 מצרכים

  • רכיבים ( 2 מנות):

    סלק בינוני 1 חתוך למקלות דקים. 
    תפוח עץ 1 חתוך למקלות דקים. 
    50 גרם אגוזי מלך שבורים. 
    50 חמוציות. 
    חצי גבעול סלרי פרוס דק. 

  • 5 עלי בזיליקום פרוסים. 

    100 גרם עלים צעירים או רוקט. 
    30 גרם סילאן. 
    4 כפות שמן זית. 
    מיץ מחצי לימון. 
    100 גרם גבינת רוקפור מגורדת \ טבעות גבינת עזים מטוגנות עם קמח ביצה ופירורי לחם לבחירה. 

 אופן ההכנה

  • נניח בקערה את הסלק ומעליו נבזוק את השמן זית, מיץ הלימון והסילאן,
    נוסיף את יתר המרכיבים.
    מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה יפה.
    למעלה מוסיפים את הגבינה המגורדת.