אין כמו פסטה בולונז חמה ועסיסית כשגשם דופק על החלון. המתכון קל, מהיר ונוח להכנה. מומלץ להגיש בצלחת עמוקה עם בקבוק יין אדום. המתכון מאת אינס ינאי ובאדיבות ברילה 

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

ספגטי בולונז | צילום: אפיק גבאי

ספגטי בולונז | צילום: אפיק גבאי

 מצרכים

  • 1 חבילת ספגטי 
    300 גרם בשר בקר\ פרגיות טחון.

    1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז של ברילה.
    חצי כפית מלח
    כפית פלפל שחור גרוס
    כף פפריקה מתוקה
    4 כפות שמן זית

  • חצי כוס בזיליקום טרי קצוץ

    1 בצל קצוץ דק
    4 שיני שום קצוצות דק
    חצי כוס יין אדום
    1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
    מים חמים עד כ- 3 ס"מ מגובה הספגטי – כשלוש כוסות. 

 אופן ההכנה 

  • בסיר סוטאז' מניחים שמן זית ובצל קצוץ מטגנים כ- 3 דקות.

    מוסיפים את הבשר, הפטריות ושיני השום.
    מטגנים הכל יחד כ- 7 דקות עד שהבשר משנה צבעו, מנמיכים את האש.

    מוסיפים לסיר את צנצנת הרוטב, את הספגטי, הבזיליקום, היין, המלח, הפלפל והפפריקה.
    מוזגים על הכל מים רותחים עד כ- 3 ס"מ מגובה הספגטי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי כ- 20 דקות עד שהרוטב מצטמצם והספגטי מתרכך.