האם הציבור החילוני יצא להצביע בבחירות הקרובות?
הבחירות כבר בפתח, 7 מנדטים מהמועצה מובטחים לציבור הדתי מאחר ומנהיגי הציבור הדתי עומלים במשך 5 שנים להכניס לאנשיהם לראש שהבחירות הן חובה ולא זכות אזרחית. נשאלת השאלה מה יעשה הציבור החילוני והמסורתי בעיר?
הדרך היחידה לעצב את העיר כמתאימה לחיי ציבור חופשי ומגוון, מבלי להיכנע לתכתיבי הדתיים, היא לצאת להצביע.
בבחירות הקרובות יש לציבור החילוני\מסורתי בעיר הזדמנות להשפיע על חייו ועל פניי העיר לחמש השנים הקרובות.
על מנת לאזן את מערך הכוחות במועצה ולהנחיל תרבות של חייה ותן לחיות בעיר אנו חייבים לצאת ביום הבחירות ולחזק את המפלגות שמבטיחות לנו חיים חופשים בעיר.
אבל זה לא מספיק לצאת להצביע, צריך לדעת למי.
בתחילת 2018 , התפרץ לראשונה לחיינו חוק המרכולים, הציבור החופשי בעיר לא נותר אדיש והפגין בעוצמה כנגד החוק, אולם כל הפניות לחברי המועצה המכהנים, לתמוך בשינוי חוקי העזר בעיר כנגד חוק המרכולים - כשלו וכך נותר הציבור החופשי בעיר ללא הנציגים שאותם בחר 4 שנים קודם לכן.
בבחירות הקרובות, אותן מפלגות שאכזבו אותנו מתמודדות שוב, היינו מצפים שהלקח ילמד והפעם הציבור ידרוש תשובות ברורות מהמתמודדים לפניי שייתן את קולו בקמפי. לצורך כך הכנו בעמותת "נתניה של כולם" בשיתוף עמיתים בפרוייקט "ערים חופשיות" את רשימת השאלות בנושאים המעניינים את הציבור החילוני: פתיחת עסקים בשבת, פתיחת מוסדות ציבור בשבת, הפעלת תחבורה ציבורית בשבת, מניעת כניסת עמותות תורניות לבתי ספר ממלכתיים, חלוקה הוגנת של נכסים ואכיפת חוקים מלאה, טיפול במטרדי הרעש בעיר וקיום מצעד הגאווה. מהסיעות הוותיקות, רק סיעת "נתניה ביתנו" הסכימה לתת תשובות ברורות לשאלות. רב הסיעות אינן מתייחסות לציבור החופשי בעיר, והציבור הדתי ימשיך לקבל ממפלגות אלה יחס מועדף..
פנינו לכל המפלגות המופיעות ברשימה שלהלן, להלן התשובות. כך תוכלו להתרשם מי מבטיח לדאוג לאינטרסים של הציבור החופשי בעיר לעומת אלה ששומרים על שתיקה רועמת
לשמחתנו דווקא המפלגות החדשות מוכיחות שהמצפן החילוני שלהן עובד תקין, כך שלציבור החילוני קיימות אלטרנטיבות טובות למי לתת את הקול