שכונות בנתניה

רשימת השכונות בעיר נתניה. מידע מפורט על שכונות בנתניה.

אום חאלד נתניה

אום חאלד הוא אתר קדום בתחומי העיר נתניה, באזור "שיכון סלע" שבמרכז העיר. באתר נערכו חפירות בשנות החמישים ושנות השבעים ונחשפו שרידים מתקופות פרהיסטוריות כמו הניאוליתית והאפי-פלאוליתית ומתקופות מאוחרות יותר: ההלניסטית, הרומית, הביזנטית, הצלבנית, הממלוכית והעות'מאנית.

בשנות העשרים נקנו אדמות הכפר על ידי אגודת בני בנימין ועליה הוקמה המושבה נתניה. בשנות הארבעים ניטש הכפר ולאחר מלחמת העצמאות שוכנו בין הריסותיו עולים ממדינות ערב.

המקום בו היה הכפר אום חאלד הפך לשכונה בנתניה הנושאת את השם הזה. שכונה זו, ביחד עם עוד ארבע שכונות סמוכות אוחדו לשם הכולל "נאות הרצל".

בשטח אום חאלד, ברחוב בנימין מינץ, בתוך גן מטופח, נמצאת השקמה העתיקה והמפורסמת של נתניה. זה עץ אדיר ממדים שעדיין נותן פירות. לרגליו ציור גדול של אותה שקמה משנת 1873.

חזרה למעלה

אגמים

שכונה חדשה בדרום העיר הממוקמת בצמוד לפארק אגם החורף

חזרה למעלה

גבעת האירוסים נתניה

שכונת האירוסים נמצאת בחלק הדרומי של העיר בסמוך לקריית נורדאו ורמת פולג. השכונה הוקמה בתחילת שנות ה-90. שם השכונה על שם שמורת האירוסים הצמודה לה.

חזרה למעלה

גן ברכה

גן ברכה נמצאת במרכז נתניה. השכונה אוחדה עם עוד ארבע שכונות לשכונה אחת - "נאות הרצל".השכונה הוקמה על שמו של ברכה שמעון או בכינויו "מוני גבאי", שהגן על אחיו, חברי הקהילה היהודית בלוב מפני גניבות והתנכלויות מצד שכניהם הערבים

חזרה למעלה

טוברוק נתניה

ממערב לשכונת רמת חן שוכנת שכונת "טוברוק". השכונה הוקמה בימי מלחמת העולם השנייה וקרויה על שם עיר הנמל טוברוק בלוב, שהייתה במצור במלחמת העולם השנייה ונערכו בה קרבות קשים במהלך המערכה בצפון אפריקה. בעבר היו בה מלטשות יהלומים, כיום השכונה נחשבת קטנה יחסית. בשכונה מצוי מגרש כדורגל ששימש בעבר את קבוצת בית"ר נתניה; כיום מתאמנת שם קבוצת הנוער "בית"ר טוברוק נתניה".במלטשת יהלומים מושבתת בשכונה התבצעה תליית הסרג'נטים בימי המנדט הבריטי.

חזרה למעלה

שכונת מחנה יעקב נתניה

שכונת מחנה יעקב נמצאת במרכז נתניה ומוכרת גם בשם "כפר אוריה" (ע"ש היישוב כפר אוריה) או "נווה יעקב".

חזרה למעלה

משכנות זבולון נתניה

משכנות זבולון נמצאת במזרח נתניה ונקראת על שמו של השר זבולון המר מהמפד"ל.השכונה הוקמה למען תושבים דתיים לאומים ,מכונה גם "משהב" על שם הקבלן שבנה את כל הבתים בה.

חזרה למעלה

שכונת נאות בגין נתניה

שכונת נאות מנחם בגין נמצאת בדרום נתניה, בסמוך לחוף הים התיכון,שמה של השכונה ניתן לה על שמו של מנחם בגין שהיה ראש ממשלת ישראל בין השנים 1977 - 1983

חזרה למעלה

נאות גנים (שכונת ותיקים)

שכונת נאות גנים, לשעבר שיכון ותיקים. שכונה מורכבת מבתים צמודי קרקע במזרח העיר נתניה.השכונה היא אחת השכונות הראשונות בעיר והוקמה במקום בו שכנה בעבר מעברת עולים. בקצה הדרומי של השכונה נמצא בית הקברות של העיר נתניה. בנאות גנים שני בתי ספר יסודיים:"אלומות" ו"שח"ל", כמו כן בשכונה נמצאת הישיבה התיכונית בני-עקיבא. השכונה מוכרת גם בשם שיכון הוותיקים שהיה שמה של השכונה עד לפני עשור אז שונה השם לנאות גנים. השם החדש מייצג את המספר הרב של הגנים הציבוריים בשכונה. שיכון ותיקים מכיל בתוכו גם את שכונת נתניה הירוקה, עמליה וכן את שכונת משכנות זבולון שנחשבת חדשה.

חזרה למעלה

נאות הרצל

שכונת נאות הרצל נמצאת במרכז נתניה, בסמוך למחלף נתניה.השכונה הוקמה מאיחוד ארבע שכונות קטנות יותר - שיכון סלע, גן ברכה, עמידר ורמת הרצל.השכונה נקראה על שמו של בנימין זאב הרצל שהיה חוזה המדינה. בנוסף, רחוב סמוך המהווה את הרחוב הראשי בנתניה נקרא על שם הרצל-רחוב הרצל.בשטח השכונה נמצאת גם שכונת אום חאלד.

חזרה למעלה

נאות שקד - שכונת אזורים

נאות שקד שכונה שנקראה בעבר "אזורים" השכונה הוקמה בשנות ה-60 ואוכלסה בתחילה בעיקר בעולים חדשים ממרוקו וברית המועצות. נקראת על-שם משה שקד, ראש העירייה השני.

חזרה למעלה

נווה איתמר

נווה איתמר נמצאת בצפון-מזרח נתניה.השכונה הוקמה בשנת 1944 כישוב עצמאי וסופחה לנתניה בשנת 1949.השכונה קרויה על שמו של איתמר בן אב"י, שהיה דמות חשובה בסיפור הקמתה של נתניה.

חזרה למעלה

נווה עוז

שכונה חדשה דרומית לשכונת נוף הטיילת, אוחדה עם שכונת גלי הים, וצפונית לפארק נתניה (פארק שלולית החורף)

חזרה למעלה

נוף הטיילת - נת 600

שכונה חדשה (תחילת בנייה ב-2000) מדרום למלון כרמל לאורך טיילת המצוק, כוללת את אתר מצנחי הרחיפה, גובלת בבית יד-לבנים בדרום ובכביש בן-גוריון במזרח. חלקים גדולים בשכונה זו אוכלסו ונמשכת הבנייה של בתים צמודי קרקע ורבי קומות. השכונה מוכרת בשם נת/600 על שם תוכנית הפיתוח העירונית

חזרה למעלה

עין התכלת

עין התכלת הוקמה כשכונת פועלים בעמק חפר בשנת 1936. השכונה הפכה לחלק מהעיר נתניה בשנת 1948.השכונה קרויה על שם הים בצבע התכלת אשר לחופיו שוכנת השכונה.מערבית לשכונת עין התכלת, על המצוק הצופה לים, היה בשנים 1936 - 1943, קיבוץ של השומר הצעיר בשם מצפה הים. חברי הקיבוץ התפרנסו מעבודות בנייה בעיר, סלילת כבישים וחקלאות. הם פיתחו את ענף הדייג. הקיבוץ עזר למעפילים להגיע בסירות מהאניות שעמדו במרחק מהחוף. בקיבוץ היה בית ילדים בן שתי קומות שחלונותיו פנו לים, האירו לספינות כמגדלור וסימנו לכוחות הפלמ"ח על הימצאות כוחות בריטים באזור.

במשך השנים התגבשו החברים ונוצרו משפחות. המקום היה קטן ושטח של 14 דונם לא הספיק להתפתחות חקלאית. החברים קיבלו את הצעת המוסדות המיישבים להתיישב דרומית לעיירה מג'דל (כיום אשקלון) ובדצמבר 1943 הם עלו לשם וייסדו את קיבוץ יד מרדכי. במצפה הים נשאר כיום רק מגדל המים שנבנה ב1936 ושופץ לאחרונה בשנת 2005.

חזרה למעלה

עיר ימים

שכונת יוקרה חדשה שבנייתה החלה ב-2006 בסמוך לשכונת רמת פולג לשמורת האירוסים.

חזרה למעלה

פארק העסקים והטכנולוגיות ע"ש ספיר

אזור תעשייה פולג נתניה ע"ש ספיר בחלק הדרום מזרחי של העיר ממוקם פארק העסקים והטכנולוגיות ע"ש פנחס ספיר (קוזלובסקי). פארק העסקים והטכנולוגיה בנתניה הנו אחד ממתחמי העסקים ותעשיות עתירות הידע המתפתחים והמתקדמים ביותר בישראל. עיקר החברות המאפיינות את הפארק והמובילות בו הן מתחום התקשורת וההיי-טק.

חזרה למעלה

שכונת פרדס הגדוד

פרדס הגדוד נמצאת בצפון נתניה.היישוב הוקם בשנת 1928 על ידי יוצאי הגדודים העבריים כחווה חקלאית אשר צורפה לנתניה בשנת 1948.שם היישוב ניתן לו על שם הפרדס שהיה בשטח השכונה לפני הקמתה.השכונה הוקמה על ידי יהלומנים מבלגיה.

חזרה למעלה

אזור תעשייה ישן - קריית אליעזר

שכונה במזרח העיר נתניה המשמשת כאזור תעשייה. השכונה נקראת על שמו של אליעזר קפלן שהיה שר האוצר הראשון של מדינת ישראל. אזור תעשייה זה מוכר גם כ"אזור התעשייה הישן", עקב העובדה שמדרום אליו הוקמה שכונת קריית ספיר המשמשת גם היא כאזור תעשייה.

חזרה למעלה

קריית השרון

נמצאת באזור מזרח נתניה, בצמוד למכללה האקדמית נתניה, לכבוד מיקומה של נתניה כבירת השרון.

תחילת הבניה: 1997, איכלוס ראשון: ספטמבר 1999. בחורשה הסמוכה לשכונה זו, ששמה הרשמי הוא "פארק האלונים" אך מכונה "חורשת הסרג'נטים", התבצעה תליית הסרג'נטים בימי המנדט הבריטי (הם אמנם נתלו במקור במלטשה בשכונת טוברוק, אך גופותיהם נתלו מאוחר יותר בחורשה זו, הנמצאת כיום ממול למכללה האקדמית נתניה).
בשכונה נמצא בית ספר יסודי ממלכתי חדש ע"ש חיים הרצוג, הנשיא השישי של מדינת ישראל . בימים אלו נבנה בית ספר ממלכתי דתי על שם רועי קליין בצפון השכונה.

חזרה למעלה

קריית נורדאו

נמצאת בדרום העיר סמוך לכניסה הדרומית. נקראת על שמו של מקס נורדאו.השכונה הוקמה בשנות ה-50 כדי לספק דיור לעולים החדשים שהגיעו לעיר. באותן שנים היא נקראה: "דיור לעולה". בשנות ה-60 השכונה הורחבה ושמה שונה ל"קריית נורדאו" על שמו של מקס נורדאו, מראשי התנועה הציונית. השכונה נמצאת צפונית מזרחית לשכונת רמת פולג. היא סמוכה גם לשכונה קטנה וחדשה יותר, "גבעת האירוסים".בתי ספר בשכונת קריית נורדאו הם אלדד, יגאל אלון ואורט גוטמן.

חזרה למעלה

קריית צאנז

קריית צאנז הינה שכונה חרדית המהווה את מרכז חסידות צאנז בארץ ובעולם היא הוקמה ב-15 במרץ 1955 (כ"א אדר ה'תשט"ו) על ידי האדמו"ר מצאנז רבי יקותיאל יהודה הלברשטאם. הקריה נמצאת בצפון מערב העיר והיא משתרעת על פני שטח של 380 דונם.

חזרה למעלה

קריית רבין (שכונת עמליה)

קריית רבין המכונה גם שכונת עמליה  הוקמה בין השנים 1996-1993 נמצאת במזרח נתניה בסמוך למכללה האקדמית נתניה, קרויה על שמו של ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין.

חזרה למעלה

רמת אפרים

אזור של מספר שכונות, קרויה על שם אפרים אהרונסון. בתוכה נמצא המושב רמת טיומקין שנבלע בנתניה. שכונת רמת טיומקין היא מושב שהוקם בשנת 1932 והפך עם הזמן לחלק מנתניה. את המושב ייסדו אנשי בית"ר וקבוצת מנורה, מראשיהם היה גרשון שץ. המושב הוקם ליד נתניה על שמו של זאב ולדימיר טיומקין, מאנשי "חובבי ציון" והרוויזיוניסטים, שהיה ידיד לזאב ז'בוטינסקי. רמת טיומקין היה המושב הראשון שהקימו הרוויזיוניסטים בארץ ישראל. היישוב היה חקלאי באופיו. חצרות הבתים והפרדסים שימשו לאימונים של לוחמי האצ"ל, והוטמנו בהם כלי נשק. היישוב שימש בסיס פעולה לוגיסטי לקליטת מעפילי עליית אף על פי. בשנת 1948 נבלע היישוב בעיר נתניה. כיום האזור מהווה חלק משכונת "רמת אפרים".

חזרה למעלה

רמת חן

שכונה הנמצאת בתחילת השכונות הדרומיות של העיר. סמוך לגשר האחדות (לשעבר גשר האר"י, המחבר בין מרכז נתניה למזרח נתניה). השכונה נקראה בעבר שכונת פאג"י- ראשי תיבות של "פועלי אגודת ישראל" שהקימו את השכונה. בשכונה נמצא בית הספר טשרניחובסקי.

חזרה למעלה

רמת יגאל ידין (דורה)

רמת-ידין (דורה) - ע"ש יגאל ידין. רמטכ"ל צה"ל, פרופסור לארכאולוגיה וסגן ראש הממשלה. יליד הארץ (1917). שמה הקודם, הלא-רשמי, של השכונה היה "דורה", על-שם דורה אבן, אשת מפקד "אלכסנדרוני". השכונה הוקמה בשנת 1949 במקום שבו שכן בעבר מחנה צבאי בריטי ואחר כך מחנה "אלכסנדרוני". השכונה אוכלסה על ידי עולים חדשים. בשכונה נמצא מתנ"ס על שם מרכוס.

חזרה למעלה

רמת פולג

רמת פולג היא השכונה הדרומית ביותר בנתניה. מקור שמה בנחל פולג הזורם לים בקצה הדרומי של השכונה. השכונה הוקמה בשלהי שנות ה-70.השכונה מחולקת לשניים: פולג הישנה המאופיינת בווילות ישנות, ורמת פולג החדשה (המכונה גם "נאות בגין") המאופיינת בבתי מגורים גבוהים (הגבוה שבהם בעל 18 קומות), וילות וקוטג'ים מפוארים. בשכונה שני בתי ספר יסודיים — על שם בגין ורימלט.רמת פולג גובלת ממערב בים התיכון, מצפון בשכונה הנמצאת כיום בבניה "עיר ימים", וממזרח בשכונת "קריית נורדאו" (נאות גולדה). מדרום, כאמור, גובלת השכונה בשמורת נחל פולג.

מקור: wikipedia

* אין המערכת אחראית על עדכניות המידע בדף, כל המידע המוצג נאסף מרשת האינטרנט לשרות הגולשים.