כל הפרטים על ישיבת המועצה בנתניה
ראש העירייה נעדרה מהישיבה בשל מצבה הבריאותי, ומטבע הדברים הדיונים התנהלו יחסית על מי מנוחות. מי התקשר לדרוש בשלומה של מרים, כמה כסף בשנה עולים המשרדים ברחוב הצורן ואילו שאילתות ירדו מסדר היום?
ההודעה הדרמטית שפרסמה לאחרונה ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר, על כך שהיא מתמודדת עם אתגר בריאותי לא פשוט, טרפה את הקלפים בכל הנוגע לישיבת המועצה בנתניה, שהתנהלה על מי מנוחות יחסית לקודמותיה, כאשר ראש העירייה נעדרה מהישיבה.
"אני פוגשת את מרים יום יום בעירייה, רואה את התנהלותה ומכירה את אופייה החזק. היא פייטרית ואני יודעת שגם את האתגר הזה היא תנצח", אמרה סגנית ראש העיר, שירי חגואל סיידון. "אם מרים לא הייתה מספרת לנו השבוע בהודעה גלויה ואמיצה, אף אחד לא יכול היה להרגיש. כמות האהבה שמרים מקבלת בימים האחרונים מדהימה ואנשים מכל העולם מתקשרים אליה. ראש הממשלה התקשר אליה ואמר שהוא רוצה לעזור בכל דרך אפשרית, רק שתהיה בריאה. זו דוגמה אחת מיני רבות".
המשמעות המיידית של היעדרותה של פיירברג-איכר מהישיבה, הייתה הורדת השאילתות של האופוזיציה שנגעו אליה ישירות, בהן שאילתה של יו"ר האופוזיציה אבי סלמה בנושא התערבותה של ראש העיר בהחלטה מקצועית של מנכ"ל העירייה בעניין מקורבה מנהל אגף פרויקטים במרחב הציבורי, ושאילתה נוספת של סלמה בנושא מעורבות ראש העיר בהליכים משפטיים.
שאילתות נוספות שירדו מסדר היום היו של חברת המועצה, עו"ד מירב רודה, בנושא הפסקות החשמל החוזרות ונשנות בשכונות העיר בדגש על מרכז וצפון העיר, שאילתה של חבר המועצה אלון אלרואי בנושא חשיפת הסכמים קואליציוניים וכן שאילתה של חבר המועצה שלו אלגלי, בנושא חסימת תושבים בדף הפייסבוק של ראש העיר. "מה שירד ירד רק כי היו שאלות על ראש העיר וזה לא לעניין שנשאל אותן כשהיא לא נמצאת", הבהיר אבי סלמה.
למעלה מ-12 מיליון שקל בשנה
אז על מה בכל זאת דיברו בישיבה? אחת השאילתות המעניינות שעלו הייתה של אלון אלרואי בנושא המשך שכירות בניין העירייה. בין השאר כתב אלרואי כי "בסוף שנת 2023 פורסם קול קורא לעניין מבנה עירייה... מדובר בקול קורא שבא לאחר 20 שנות בזבוז כספי ציבור שהגיעו למעל 200 מיליוני שקלים".
עוד הוסיף אלרואי כי "הבהילות והדרך בה עלה נושא כה מהותי עם הוצאה ניכרת ואולי הגדולה ביותר בכספי הארנונה (הלא צבועים) הביאו את חבר המועצה אבי סלמה, להגיש שאילתה בנושא למועצת העיר, זאת מתוך הבנה כי צריך לתת זמן סביר לבחון חלופות ראויות ומיקום נכון למתן מענה לכלל תושבי העיר ולא לבצע קול קורא חפוז".
אלרואי פירט את תשובות העירייה, לפיהן הייתה כוונה להוציא את הקול קורא מיד לאחר הבחירות אך עקב דחייתם (בנסיבות טרגיות) היה צורך בהול להוציא את הקול קורא אל הפועל; בעלי הנכס הקשיחו עמדות באופן ניכר ולכן לא הייתה ברירה אלא לצאת בקול קורא, וכן נערך חוזה חדש ובו התניה כי אם לא נצא עד חודש יוני 2024, הרי שנצטרך להישאר בנכס 10 שנים ללא תחנות יציאה נוספות.
אלרואי הדגיש כי "נכון למועד הגשת השאילתה, לא נערך דיון בנושא במועצת העיר לבחינת חלופות לאור הסכומים המשמעותיים שנאמדים בכ-12.5 מיליון שקלים שמשולמים רק ברחוב הצורן כדמי שכירות וההחלטות ככל והתקבלו, התקבלו ללא ידיעת מועצת העיר".
בין השאר תהה האם כל המכרז שיצא היה למראית עין לצורך בחירות, וכן מה הצפי של בניית בניין העירייה בבעלות העירייה במרכז העיר כפי שמדובר מזה כעשור? "כואב הלב מה אפשר היה לעשות עם כספי הציבור האלה למען התושבים", חתם.
עוד שאילתות שנדונו היו של חבר המועצה שלו אלגלי בנושא טיפול בשכונת דורה - קיר אקוסטי לאורך שכונת דורה בכביש החוף הסמוך, שאילתה של חברת המועצה ניבה נקש בנושא דרי רחוב ומקבצי נדבות, כאשר היא מדגישה שמדובר בתופעה מורכבת שהולכת ומתרבה עד סכנה לאלימות מילולית ופיזית בצמתים. לדבריה, יש לטפל בתופעה לא רק באמצעות הרווחה, אלא בשילוב אכיפה, משטרה ורגולציה במידת הצורך ושאילתה של חברת המועצה מירב רודה בנושא יישום החלטת מועצת העיר מספטמבר 2022 לעניין ביטול הרפורמה בתחבורה הציבורית בעיר.
קיצור תולדות השאילתה
בשולי הדברים, נושא נוסף שעלה הוא הקראת השאילתות – האם על ידי חבר המועצה שהעלה אותן או על ידי יו"ר מועצת העיר.
אבי סלמה התייחס לנושא ואמר: "אנו נמשיך להגיש את השאילתות בדרך שבה נבחר ונראה לנכון מתוך כבוד והערכה, במטרה לשרת את הציבור נאמנה".