טענות לניגוד עניינים וסאגת המיקרופונים: ישיבת מועצה טעונה בנתניה צילום: נתניה נט 

לא פחות מ-18 שאילתות הועלו בישיבת המועצה שחולקה השבוע לשני חלקים. הטונים עלו בעקבות שאילתה של חבר האופוזיציה שלו אלגלי, שטען לניגוד עניינים במינוי תפקידים בעירייה ומה חושבים באופוזיציה על כיבוי המיקרופונים במהלך הישיבה? 

ישיבת המועצה בנתניה התפצלה השבוע לשתיים בפגישות שנערכו בראשון ורביעי, כאשר האחרונה הייתה קצרה במיוחד ועסקה בעיקר בהארכת שירות של עובדי עירייה שונים.

עיקר העניין התרכז בתחילת השבוע, בישיבה שנמשכה כארבע שעות וכללה לא פחות מ-18 שאילתות. חשוב לציין, כי בטרם עברו החברים לסדר היום, במשך למעלה משעתיים נערך דיון סוער, עת הוצגה בפני חברי המועצה הוצג פרויקט מהיר לעיר בהשתתפות נתיבי איילון – יאיר סינגר סמנכ"ל חטיבת הנדסה, נחום מעטוף המנהל האחראי, אווה יהודאי מטעם קשרי הקהילה וראש האגף אלחנן לוברבאום.

מי שבלטו במהלך הישיבה היו נציגי ההורים של בית הספר שטקליס, שמחו בעקבות הסחבת בבניית התיכון ובהמשך הודיעו על השבתת בית הספר עד למציאת פתרונות הולמים שישביעו את רצונם (ראו כתבה נפרדת).

תיאוריה או פרובוקציה?

שאילתה שעוררה מיני סערה הייתה של חבר האופוזיציה שלו אלגלי, הנוגעת לניגוד עניינים לכאורה במינוי תפקידים בעירייה ומעורבות מטה הבחירות 'נתניה אחת' בתהליכי העסקה. "בהמשך לשאילתה בנוגע ליוסף עמר אשר הוגשה במועצת העיר האחרונה ובגינה התקבל מענה, בו נאמר מפורשות כי נערכה פגישה שהוגדרה כמקצועית בין ראש מינהל משאבי אנוש וסמנכ"ל העירייה, הגב' חיה שניידר, עם אדם הקשור אל ראש העיר וסיעת 'נתניה אחת' בהיבטים פוליטיים בקשר עבותות שלא ניתן להכחיש ופעל באופן נמרץ לבחירתה של ראש עיריית נתניה", כתב אלגלי. "כמו כן, ידוע לנו שלא זו אף זו, השניים נועדו גם בליל הבחירות במטה 'נתניה אחת' בעת ספירת הקולות בקלפיות".

בהקשר זה ביקש אלגלי לדעת האם ראש העיר ידעה על הפגישה? האם הפגישה נערכה לאחר הפגישה של עמר עם ראש העיר? האם קיימים התכתבויות בין במייל ובין בווטסאפ בנושא סידור משרה למר עמר אל מול גורמי עירייה נוספים ובפרט מנכ"ל העירייה ו/או ראש מינהל משאבי אנוש ו/או לשכת ראש העיר, והאם לדעת השירות המשפטי קיום הפגישה בין ראש מינהל כח אדם לבין עובד מטה בחירות של ראש העיר הוא דבר תקין?

בתשובת העירייה נאמר כי ראש העיר לא ידעה על הפגישה, וכן כי "פגישת עמר באם הייתה עם ראש העיר לא מוכרת ואינה רלוונטית. מר עמר פנה למנכ"ל העירייה וביקש לבחון את אפשרות העסקתו בעירייה. הוסבר למר עמר שהעירייה מפרסמת מכרזים והוא יכול להגיש מועמדות לכל תפקיד שהוא סבור שיענה לכישוריו. לפרטים נוספים הופנה לגורמי המקצוע. כפי שהוסבר למר עמר, שמורה הזכות לכל אדם להגיש מועמדות. אין מניעה שמנהל משאבי אנוש ייפגש עם עובד לשעבר או מתנדב במערכי החירום, על מנת לקבל הסבר על אופן הגשת מועמדות לתפקיד".

אלגלי טען שחלק מהתשובות אינן לשאלות ששאל, והפנה שאלת המשך לפיה האם אין ניגוד עניינים לעובד במטה הבחירות של ראש העירייה בקבלת עבודה בעירייה שהיא עומדת בראשה? היועצת המשפטית ענתה כי האיש לא עובד עירייה ולכן מדובר בשאלה תיאורטית-היפותטית ולכן לא רלוונטית.

קשה לומר שלאגלי אהב את מה ששמע, ועד מהרה עלו הטונים בין הצדדים. יו"ר מועצת העיר, דודו סלמה, ענה כי "אני באמת סופר מתחשב ונותן לך בסבלנות לשאול עוד שאלות. קיבלת תשובה שזה לא רלוונטי, אם היא לא מוצאת חן בעיניך זה משהו אחר".

ראש העירייה הוסיפה וענתה לאלגלי כי "זו לא פעם ראשונה שאתם מתייחסים לגופו של אדם. הציבור רואה את זה ואלה לא הדברים שמעניינים אותו. זה מיותר ואתה לא יכול כל ישיבה להיות הפרובוקטור הכי גדול ולהשמיע את הקול שלך".

פגיעה בדמוקרטיה?

שעה קלה קודם לכן, רגע לפני תחילת סדר היום, ביקש אלגלי את רשות הדיבור והביע מחאה על סאגת כיבוי המיקרופונים, כאשר לטענת חברי אופוזיציה רבים נעשה ניסיון להשתיקם על ידי כיבוי המיקרופונים מצד דודו סלמה, בזמן שהם מדברים, ולא בפעם הראשונה. "זה מפריע, לא יעיל ולא דמוקרטי!", מחה אלגלי. "כאשר חברת מועצה מנסה לדבר ולמרות שביקשה דרך המערכת, אומרים לה שהיא לא ביקשה ומדלגים עליה, זה מצב שלא מתקבל על הדעת. לראות את הגורמים המקצועיים ואפילו ראש העיר בעצמה נעצרים מספר פעמים כדי לקבל אישור, זה דבר מביך שלא מקובל באף פרלמנט".

"זה לא על סדר היום", ענה סלמה. "הודעתי שאני סוגר את הדיון ואתה מנצל את הדמוקרטיה בצורה צינית. זה לא לעניין. נהוג גם שכאשר קוראים אדם לסדר בפעם השלישית הוא יוצא החוצה. לכן יש חוק. זכות הדיבור, על פי הכללים, ניתנת על ידי יו"ר המועצה".

"אם מישהו חושב שדרך זה יצליחו להשתיק אותנו, הוא טועה", אמר אלגלי.

כאן נכנסה לתמונה חברת האופוזיציה, עו"ד מירב רודה, שכבר מחתה בעבר על כיבוי המיקרופונים ואמרה כי מבחינתה סלמה הוא "שוביניסט בצורה בלתי רגילה".

"איזה מזל שיש ראש עיר שהיא אישה", ענתה לה מרים פיירברג-איכר.

כשאלו הם פני הדברים, נראה שלא יהיה מנוס מלהמשיך את הדיון על הסאגה האמורה גם בישיבת המועצה הבאה.