מצלמות אכיפה, ארנונה ועיכוב ביציאה מהאצטדיון: ישיבת המועצה בנתניה ארכיון | צילום: נתניה נט

לא פחות מ-18 שאילתות היו על סדר היום בישיבת המועצה שנמשכה כ-4 שעות. מהם הקריטריונים להצבת מצלמות בעיר, האם המילואימניקים זכו להנחה בארנונה, מדוע לא התקדם הפרויקט ליציאה חדשה לכביש 2 ואיזו הצעה לסדר הגיעה לשוויון קולות? כל הפרטים 

ישיבת המועצה בנתניה הייתה בעיקר מייגעת וכללה לא פחות מ-18 שאילתות לצד ארבע הצעות לסדר היום. בין ההצעות בלטה זו של יו"ר האופוזיציה, אבי סלמה, בנושא מדיניות האכיפה באמצעות מצלמות אכיפה אוטומטיות, זאת בעקבות תלונות רבות שהתקבלו מתושבים, כך לדבריו.

"לפי המידע שהגיע אלי, רבים מהתושבים, כולל נכים ומבוגרים עם קשיי התניידות, נתקלו בקבלת עשרות דו"חות על אותה עבירה באותם המקומות, כאשר מדובר במעל ל-10,000 דו"חות שניתנו ללא התראה מוקדמת", כתב סלמה. "יתרה מכך, נראה כי פעולות שבעבר לא נאכפו כלל, הפכו להיות מאוכפות בצורה נמרצת מיום הפעלת המצלמות, מה שגורם לתחושת מסחטת כספים בקרב הציבור".

בין השאר תהה סלמה מהם הקריטריונים להצבת מצלמות האכיפה וכיצד נבחרים המקומות להצבתן, כמה דו"חות ניתנו בכל אחת מהנקודות בהם פרוסה מערכת אכיפה אוטומטית מאז תחילת הפעלתה (הן בכמות והן בסכום), מה הנהלים לבחינת תלונות של תושבים שקיבלו דו"חות באופן שכיח ולא הוגן, והאם יש כוונה לבחון מחדש את מדיניות האכיפה כדי להבטיח שלא נגרם עוול לתושבים ובמיוחד לאוכלוסיות החלשות?

בתשובת העירייה נכתב בין השאר כי "הקריטריונים להצבת מצלמות אכיפה הינם שקלול של מיקום – ציר מרכי, ריבוי עבירות תנועה חמורות המסכנות חיים ומקומות שחניות באיסור גורמות לעומסי תנועה קשים בעיר. עוד צוין כי "בסך הכל נרשמו ברחוב הרצל, בו מותקנות 2 מצלמות, 5,514 דו"חות, בסכום של 1,378,500 שקלים, וברחוב פתח תקווה – 6,397 דו"חות בסכום של 1,599,250 שקלים". בעירייה הוסיפו כי "הנהלים לבחינת תלונות תושבים שקיבלו דו"חות הינם כמו דו"חות חניה שנרשמו על ידי פקח בשטח, וכן כי האכיפה אינה מתבצעת אוטומטית, אלא על ידי פקח המפעיל שיקול דעת לפני הפקת כל דו"ח. יש התחשבות יתר לנהגי מוניות המורידים נוסעים, נכים, משאיות לפריקה וטעינה, הורים עם ילדים קטנים, מבוגרים וכו' ".

מה הלו"ז?

שאילתה משמעותית נוספת הייתה של חבר המועצה שלו אלגלי, בנושא עיכוב בקידום יציאה לכביש 2 ליד האצטדיון העירוני. "בעקבות משבר גשר פולג בשנת 2022 הובטח מצד העירייה ומשרד התחבורה כי תפתח יציאה חדשה לכביש 2 בקרבת האצטדיון של נתניה", כתב אלגלי וטען כי חרף העובדה שהפרויקט של נתיבים מהירים כולל את המקטע הנ"ל, נראה שהפרויקט לא התקדם כצפוי.

בשל כך, תהה אלגלי מהן הסיבות לכך שהיציאה החדשה לכביש 2 ליד האצטדיון לא קודמה עד כה, מה השלבים הנוכחיים שננקטים לקידום הפרויקט ומהו לוח הזמנים המעודכן לביצועו, וכן כיצד העירייה מתכוונת להתמודד עם השלכות העיכוב בפרויקט על התחבורה המקומית ועל תנועת התושבים?

בתשובת העירייה נכתב כי "לבקשת עיריית נתניה נבחנה ע"י נתיבי איילון אפשרות ליציאה קבועה ממתחם האיצטדיון לכביש 2 וכי האפשרות נפסלה בגלל שיקולים בטיחותיים. יצוין כי הייתה ונותרה היציאה לכביש 2 לאחר משחקים, בניטור ופיקוח משטרתי".

התשובה לא ממש סיפקה את אלגלי, שביקש לדעת מדוע הפרויקט בתוכניות עבודה אם הוא בוטל, כך לדבריו. ראש מינהל הנדסה, ארז טל, עדכן כי למפה שצורפה לשאילתה אין קשר לחיבורים החדשים או העתידיים של נתניה לכביש 2. עוד עדכן כי פרויקט שדרוג מחלף פולג מתקדם בצורה טובה מאוד על ידי נתיבי איילון ומדובר בהחלפה של כל המחלף. "פרויקט גדול מאוד שאנחנו מברכים עליו", סיכם טל.

שוויון קולות

כמו כן, עלו מספר הצעות מעניינות לסדר היום, בהן הצעה של נאור אזולאי, עו"ד ניבה נקש, עו"ד אמיה טגה ועו"ד אירנה ליפשיץ ושלו אלגלי בנושא סיירת חרם, כאשר לפיה מועצת העיר מנחה את הנהלת העירייה להציג באופן בהול על פתרונות בנושא החרמות בבתי הספר. אלא שההצעה נפלה לאחר ש-9 חברים הצביעו נגד לעומת 7 בעד.

הצעה נוספת של אלון אלראי, דני בשארי ועו"ד אירנה ליבשיץ, ביקשה להעניק הנחה בחשבון הארנונה למילואימניקים, אלא שגם הצעה זו נפלה לאחר ש-11 חברים הצביעו נגד לעומת 6 בעד.

עוד הצעה לסדר שהובילה לתוצאה מעניינת במיוחד הייתה של אבי סלמה, אלגלי ואלון אלראי, בנושא מדיניות הוליסטית לנושא האכיפה והחניה בעיר נתניה. בהצעה נכתב כי לאור הליך שנתפש בציבור כלא סדור בנושא מצלמות האכיפה, מועצת העיר מנחה את הנהלת העירייה ליישם את המדיניות שתוחלט ע"י מועצת העיר בנושא הנדון.

כאן היה שוויון קולות עם 10 חברים שהצביעו נגד ו-10 שהצביעו בעד, מה שאומר שההצעה לא נדחתה והנושא יעלה שוב במועצה הבאה שתקיים ישיבה מהירה עם בגני ראש העיר. "אני שמח שהקואליציה לא דחתה את ההצעה שלי לסדר והחליטה לקיים דיון כדי להביא לישיבה הקרובה בעוד שבועיים מתווה מסודר על אופן טיפול גם בדו"חות וגם בפריסת המצלמות", הגיב אבי סלמה. "סדר ציבורי חשוב מאוד, אבל חשובה לא פחות ההסברה וגם ההגינות כדי לא להגיע למצב של מסחטת כספי הציבור". האם ההצעה אכן תתקבל בהמשך? תשובות במועצת העיר הבאה.