החרמת דגים 4 טון דגים ובשר הוחרמו לפני העברתם לבתי עסק בנתניה החרמת דגים | צילום: מנהל אכיפה ופיקוח

4 טון דגים ובשר שאינם ראויים למאכל אדם, הוחרמו בשתי פעולות שבוצעו בשבוע האחרון על ידי מנהל אכיפה ופיקוח, ממש לפני העברתם לחנויות.

אלון אהרון, ראש מנהל אכיפה ופיקוח: "הבשר והדגים הוחרמו ובתי העסק קיבלו צו סגירה ל-30 יום".

במבצע אכיפה, בעקבות מידע מודיעיני, נעצרו השבוע 4 טון של דגים ובשר, בדרך לשיווק במספר בתי עסק בנתניה. הדגים הגיעו מנחל הקישון ולכן מסוכנים למאכל, הבשר הגיע לעיר עם חותמות איכות ותאריך מזויפות. פקחי מנהל אכיפה של עיריית נתניה עצרו את הסחורה רגע לפני חלוקתה לעסקים בעיר ומשם לשולחננו.

בשנה וחצי האחרונות הוחרמו טונות של בשר, דגים ועשרות אלפי ביצים בעקבות מידע מודיעיני שהגיע למנהל אכיפה.
בראיון עם אלון אהרון, ראש מנהל אכיפה ופיקוח נמסר כי "בעקבות דוח מבקר העירייה, הוחלט לפני 3 שנים שהשרות הוטרינרי יעבור למהל אכיפה בעקבות ליקויים שהתגלו. אני קבעתי נוהל עבודה ברור והחלפתי את בעלי התפקידים בשרות הוטרינרי". עוד הוסיף אהרון "פקחים מגיעים בכל יום ל 4-5 בתי עסק ונותנים דוחות לבתי עסק, ביניהם לרשתות מזון ידועות. גם במידה ועובד לא שם כובע על הראש, עובד בלי כפפות, העסק מחזיק הרבה בשר טחון, יקבל בית העסק דו"ח. 

חדשות מקומיות - 4 טון דגים ובשר הוחרמו לפני העברתם לבתי עסק בנתניה

 

איך מדור האכיפה יילחם בתופעה?

עד  2016 כל בית עסק יעבור 2-3 ביקורות בשנה בין אם מדובר בחנויות ללמכר מזון, בתי קפה, מועדונים, מסעדות ואולמות אירועים.

אלון אהרון קורא לציבור- במידה ויודעים על ליקויים, יש להעביר את המידע למשרדי מנהל אכיפה בטלפון 09-8603293 או למוקד 106