תכנון אדריכלי | בית לנדה צעד משמעותי לשימור מורשת העיר - בית לנדה ישוקם תכנון אדריכלי | בית לנדה

לאחר שנים של הליכי תכנון, קיבלה עיריית נתניה את "בית לנדה" - אייקון אדריכלי והיסטורי חשוב במרכז העיר. ראש העיר, מרים פיירברג-איכר: "זה חלום שאנו עומדים להגשים."

תכנון אדריכלי | בית לנדה

 השבוע הציג האדריכל פרופ' אמנון בר אור את הפרוגרמה של בית לנדה שעומד בפני שימור ושחזור, כאשר חדר בתוכו ישמש כחדר הנצחה לאבי המשפחה. ההחלטה התקבלה בתום שנים של הליכי תכנון.

בית לנדה ממוקם בכיכר המייסדים 8, הוא תוכנן בשנת 1936 כבית לאהרון וחנה לנדה וילדיהם. משפחת לנדה הייתה ממייסדות העיר, הייתה מעורבת בחיי התרבות והמסחר והשפיעה רבות על פיתוחה של נתניה. אירועי חברה רבים התקיימו במבנה הבית, ששימש גם מקום מפגש לנבחרי הציבור של העיר ומכאן שהבית משמש כעדות להווי החיים בנתניה בשנותיה הראשונות ולאיכות החיים שהתקיימה בה.

התכנון החדש של בית לנדה כולל אולם סינמטק במרתף הבניין, בית קפה ומסעדה בגן המבנה, אולם לתצוגות מתחלפות וכן roof top עם פרגולה בגג המבנה.

ראש העיר, מרים פיירברג-איכר: "עיריית נתניה הקפידה בשנים האחרונות לפתח שכונות ומתחמי מגורים חדשים ובמקביל - לטפח ולהחיות את מרכז העיר ושלוחותיו ולפעול למען שימור המורשת של נתניה ואנשיה. השקנו את מוזיאון נתניה וקודם לכן את מרכז המבקרים "בית הבאר" (הממוקם במבנה היסטורי משוחזר, בו פעלה הבאר הראשונה של העיר) ואני שמחה כיום על האפשרות לשמר את בית לנדה ולפתוח אותו לציבור הרחב."
עלוית פרויינד, ראש מינהלת מרכז העיר: "הקמת הסלון של נתניה ומוזיאון נתניה בבית לנדה יהווה עוד חוליה בתהליך הנהדר העובר על מרכז העיר כאשר אחרי השיפוץ המסיבי של רחוב הרצל והמדרחובים יוקמו מוסדות תרבות לאורך ציר הרצל."

מי היה מר לנדה?

מר לנדה היה זה שבנה לימים את קולנוע שרון, הוא היה חבר מועצת העיר וסגן ראש העיר והוכרז כיקיר העיר בשנת 1975. כקבלן הוא בנה את בתי שכונת בן ציון, הקים את בית הספר תחכמוני, בית הספר הדתי הראשון בנתניה, כאשר אישתו יזמה את הקמתו של המרכז החברתי-תרבותי ויצ"ו ברח' מקדונלד.