זיכרון בציור - זכרונות של ניצולי שואה
במסגרת הפרויקט 'שואה בסיפור וציור' הגיעו אמני גלריית תל חי בנתניה למועדון עמך לפגוש את ניצולי שואה מקרוב ולצייר את סיפורים
לקראת יום השואה, התקיים פרויקט משותף של עיריית נתניה-מינהלת מרכז העיר נתניה ומועדון עמך, בביצוע קבוצת אמני גלריית תל חי. עמותת עמך נותנת מענה ייחודי לצרכים הנפשיים והחברתיים של כ-20,000 ניצולי שואה ובני משפחותיהם. במסגרת הפרוייקט עשרה אמנים נפגשו כל אחד עם ניצולי שואה, שמעו והתרגשו מסיפוריהם ותרגמו את הסיפור לציור. הציורים והסיפורים של הניצולים יוצגו ביום השואה בגלריית הרחוב בהרצל סטריט בין השעות 10.00-14.00 בהשתתפות הציירים והניצולים, כולם בני העיר נתניה.
אחד הסיפורים שתורגמו לציור, הוא הסיפור של דורה אסינובסקי שנולדה בשנת 1935 בבלרוס. הציור 'אמא' אותו ציירה גלינה לגיס מנתניה, מספר את סיפורה של דורה אסינובסקי. דורה בת ה-6 התגוררה בעיר מינסק, בירת בלארוס, עם אחיה ואמה, בזמן שאביה התגורר בעיר אחרת לצורכי עבודה. בבוקר אחד הכל השתנה, והעיר התעוררה למציאות אחרת. בשנת הגרמנים הפציצו את עיר מגוריהם. דורה ביחד עם אמה ואחיה הלכו 350 ק"מ ברגל במשך ימים שלמים, מתחבאים, פוחדים, רעבים וקופאים מקור. אמה בת ה- 34 נכנסה למלחמת הישרדות. בסופו של דבר, שרדו את המלחמה ואף התאחדו עם האב. את הציור ציירה גלינה מתוך נקודת מבט שלה כאמא, שתעשה הכל כדי להגן על משפחתה.
גלריית תל חי בנתניה, בהובלתה של האמנית מזל קותי, בת ה-67 פועלת מזה כשנה ומשמשת כבית אומנים בעיר נתניה בחסות עיריית נתניה-מנהלת מרכז העיר ובהובלת ראש העיר, מרים פיירברג-איכר. הגלריה מפעילה תערוכות, ערבי חשיפה, סדנאות ועוד, ומונה כ-50 אמנים ביניהם פסלים וציירים.