לראשונה בישראל: שומרים על חוף נפרד ונקי צילום: נטלי אוזאן מדריכת אקואושן

עמותת "אקואושן" בשיתוף עיריית נתניה יוצאים בימים אלה בקמפיין פעילות הסברה תקדימית לשמירה על הניקיון בחוף צאנז הנפרד לנשים ולגברים

עמותת "אקואושן", הפועלת לקידום שמירת הסביבה הימית והחופית בישראל, יוצאת בימים אלה בקריאה לשמור על החופים בישראל נקיים, כאשר הפעילות הנוכחית מתקיימת בחוף קריית צאנז הנפרד בנתניה לגברים ולנשים מהקהילה החרדית. 
במסגרת הפעילות, שנעשית בשת"פ עם אגף איכות הסביבה ואגף חופים של עיריית נתניה, מדריכים מקצועיים ייעודיים לקהל הנשים והגברים מטעם עמותת "אקואושן", מקבלים את פני הרוחצים בעמדות הסברה נגישות, וחושפים בפניהם את התכנים הסביבתיים.
פעילות זו היא ראשונה מסוגה בישראל, ונערכת בימים אלה ועד ה-16.8. הפעילות תתקיים במהלך שעות אחר הצהריים, בהן מאות מתרחצים מידי יום, נשים וגברים חרדיים, פוקדים את החוף ונחשפים לתכנים הסברתיים אלו. הפעילות נעשית למען העלאת המודעות לחשיבות שמירה על חוף נקי מפסולת והימנעות מכלים חד פעמיים. בנוסף, מתקיימת בחוף פעילות חווייתית לכל המשפחה, העוסקת בהיכרות עם הים התיכון, מגוון המינים השוכנים בבית גידול זה, חשיבות הים לאדם ומתן טיפים מעשיים לשמירה על משאב טבע זה.

בעמותת "אקואושן" מדווחים, כי לא פחות מ-8 מיליון טונות של פסולת מושלכות לים בכל שנה, כאשר עד כ-90% מהפסולת הימית שמגיעה מהחופים מקורה בפלסטיק חד פעמי. בנוסף, בעמותה מציינים כי מקור 60% מהפסולת בחופים מגיע מהמתרחצים עצמם.

ד"ר אסף אריאל, המנהל המדעי של עמותת 'אקואושן' מסביר על חשיבות הקמפיין: "הכלים החד פעמיים נסחפים אל הים ומתפרקים לחלקיקי פלסטיק קטנים- מיקרופלסטיק. חוץ מהרעילות של הפלסטיק עצמו, הכוללים בין השאר השפעות על המערכת ההורמונלית, הפלסטיק סופח מזהמים מהסביבה בגלל תכונותיו הכימיות. חלקיקי הפלסטיק חדרו למארג המזון וכיום ניתן למצוא פלסטיק בגוף בעלי חיים ימיים ויבשתיים, במים, בקרקע ובאוויר. חלקיקי פלסטיק זעירים נמצאו אפילו בחלב אם. אנחנו מקווים גם השנה להעלות את המודעות לחשיבות הימנעות מכלים חד פעמיים בחופים ולנזקים שעלולים להתעורר כתוצאה מזיהום הימים והחופים בכלים הללו."

עינת צוקרמן טל, מנהלת שיווק, יחסי ציבור וקשרי קהילה, עמותת אקואושן: "אנחנו גאים להוביל את הקמפיין הסביבתי החשוב הזה בחודשי הקיץ ולהעלות את המודעות בקרב הציבור כולו והחרדי בפרט. בתקופה זו של 'בין הזמנים' מאות פוקדים את החופים המופרדים מדי יום, כאשר קהל רוחצים זה אינו די מודע לאחריותו בנוגע לנזקי הפסולת שהם משאירים בחוף לכלל המינים הימיים ואף לבני האדם. פסולת זו בתצורתה הנוכחית, או לאחר שמתפרקת לחלקיקי מיקרופלסטיק קטנטנים, פוצעת וממיתה בעלי חיים. היא אף חודרת לגופם, וכפועל יוצא מכך גם לגופנו, מעצם אכילתם. אנו בדעה כי פעילות הסברתית חיובית ומהנה יוצרת העלאת מודעות ושינוי התנהגות. המסר המרכזי שלנו, הוא שלכולנו אחריות הדדית, שווה ומשותפת על הים. בקשתנו מקהל הרוחצים היא שכל שמגיע עמנו לחוף- ישוב עמנו הביתה. שעלינו להיות כאן בשביל הים כפי שהוא כאן בשבילנו".

איתי יקר, ממונה פסולת ומחזור באגף איכות הסביבה: "עיריית נתניה ממשיכה בקידום וביסוס אורח חיים בריא ומקיים בקרב כל תושביה. בתקופה זו של 'בין הזמנים', מידי יום ולמשך כשלושה שבועות, מאות מתרחצים מהמגזר החרדי, מכל רחבי המדינה, פוקדים ונהנים מהחוף הנהדר שיש לנו בקרית צאנז . מטרת הקמפיין היא קידום והעלאת המודעות והאחריות האישית לצמצום הזיהומים הנגרמים מפסולת ופלסטיק המושארים בחוף. עיריית נתניה גאה לשתף פעולה עם עמותת 'אקואושן', ולקדם פעילות חלוצית וראשונה מסוגה בארץ. כן יירבו."