נתניה: תנופת עשייה בלתי פוסקת בתחום איכות הסביבה

סגן ראש העיר, עו"ד אדיר בנימיני, הממונה על התייעלות אנרגטית ומנהלת אגף איכות הסביבה, נורית מירון, ייצגו את נתניה באירוע שיא בתחום שינויי האקלים בהשתתפות נשיא המדינה
עיריית נתניה נערכת לשינויי האקלים מזה מספר שנים בהובלתה של ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, המקדמת את נושאי סביבה כאחד מנושאי הליבה העירוניים. בשנת 2021 אושרה תכנית היערכות עירונית לשינויי אקלים, הכוללת פעולות בתחומי האנרגיה, התחבורה, החינוך, חופי הים, ייעור העיר ומניעת הצפות. התכנית נכתבה בהובלת אגף איכות סביבה במינהל תפעול ותעשיות, ובשיתוף אגפי העירייה השונים, והיא מיושמת באמצעות פרויקטים שונים בעיר.
השלטון המקומי במדינת ישראל לוקח חלק מרכזי ופעיל בהיערכות לשינויי האקלים, בשיתוף פעולה הדוק עם משרדי הממשלה ובראשם המשרד להגנת הסביבה. לאור זאת, התקיים השבוע בבית הנשיא אירוע שיא לרשויות המקומיות המובילות עשיה בתחום. באירוע נשאו דברים נשיא המדינה יצחק הרצוג, השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, יו"ר וועדת הפנים והגנת הסביבה ח"כ יעקב אשר ויו"ר פורום האקלים הישראלי ד"ר דב חנין, כאשר את עיריית נתניה ייצגו סגן ראש העיר עו"ד אדיר בנימיני הממונה על התייעלות אנרגטית ומנהלת אגף איכות סביבה נורית מירון. באירוע הוצגה תכנית החוסן של פורום האקלים הישראלי ונסקרה העבודה המשמעותית הנעשית ברשויות המקומיות השונות. הדוברים השונים הדגישו את חשיבות הובלת הרשויות המקומיות בהיערכות הלכה למעשה, בקשר הישיר מול התושבים ובפרויקטים לטובת איכות החיים של התושבים.
מעיריית נתניה נמסר "עיריית נתניה פועלת ללא הפסקה בתנופת העשייה בפרויקטים השונים במסגרת התכנית העירונית. מקודמים פרויקטים של שיפור תשתיות בעיר כגון תכנית אסטרטגית לייעור עירוני, שילוב חלחול נגר-עילי בתכנון גינות ציבוריות ושיפור תשתיות תחבורה לעידוד שימוש בתחבורה ציבורית ורכיבה על אופניים. כמו כן, העירייה מקדמת את הנושא של ייצור אנרגיה ושיפור תשתיות לטעינת כלי-רכב חשמליים. זאת, על מנת להפחית פליטות וזיהום אויר ברחבי העיר.
בצד פרויקטים אלה, מקודמים גם נושאים של שימור המגוון הביולוגי, שילוב הטבע העירוני בתכנון העיר וניהולו האחראי. כמו כן, מקודמים פרויקטים עם הפנים לקהילה ובהם הפעלת מתנדבים לאיתור קינים של צבי-ים לצורך שימור המין הנמצא בסכנת הכחדה. בבתי הספר היסודיים מתקיימת השנה תכנית "צמצום טביעת הרגל האקולוגית" שבמסגרתה משתתפי ומשתתפות התכנית מבינים את הסיבות למשבר הסביבתי והאקלימי ומפנימים את הצורך והאתגר בשמירה על משאבי הטבע הקיימים.
פרויקטים אלה ואחרים, יסייעו להתמודדות טובה יותר עם השינויים באקלים אותם וליצירת מרחב עירוני טוב יותר עבור התושבים".