ערב "ירוק על הבר" בנתניה
ערב בסגנון "ירוק על הבר" התקיים בפאב מרפיס אותו ארגנה עיריית נתניה בשיתוף עמותת 2B friendly והגג – הבית לצעירים
עשרות תושבי העיר הגיעו לפאב המרפ'יס, למפגש והרצאות שעסקו בקיימות, אופנה, צרכנות וצמצום בזבוז מזון.
אגף איכות הסביבה בשיתוף עמותת 2 be friendly מקדמים עסקים לקיום כלכלה מקיימת, שוויונית וחברתית, האחרונה אף דאגה למשקאות ונשנושים במהלך הערב ואף חילקו שי מדליק - קשית נירוסטה רב פעמית.
בהרצאה הראשונה, הציגה מאיה מילרד גבעון את נושא צמצום בזבוז המזון, לפיה כשליש מהפסולת שזורקים לאשפה היא מזון אורגאני הראוי למאכל ומושלכת מסיבות שונות: צורה, בישול בכמויות גדולות, קניות יתר, תוקף המוצרים ועוד. בנוסף להיבט המוסרי, הוצגה גם הפגיעה הכלכלית והסביבתית שנגרמת ע"י בזבוז מזון.
בחלקו השני של הערב הסבירה הפאשניסטה מיכל לוי ארבל, לשעבר כתבת אופנה, שלובשים לרוב רק כחמישית מהבגדים שיש לנו בארון. מיכל הסבירה כי הביגוד הזול והזמין כיום אינו איכותי ברובו ופוגע בנו ובסביבה בכך שמייצר כמויות פסולת טקסטיל אדירות.
מאגף איכות הסביבה נמסר כי בשנת 2020 יתקיימו מפגשי הסברה נוספים בתחום הקיימות והשמירה על הסביבה.