יתרונות וחסרונות של פירות יבשים וסוגי אגוזים שונים
לרגל ט"ו בשבט- ראש השנה לאילנות, רבים נוהגים לאכול פירות יבשים וסוגי אגוזים שונים. לצד היתרונות הרבים שיש למאכלים אלו, הם עשויים להכיל גם כמות גבוהה של סוכר וכן צבעי מאכל. מוזמנים לקרוא בנושא את מאמרה של עדי רובין, דיאטנית קלינית מהמרכז הרפואי- דורות, נתניה
בטו בשבט אנחנו חוגגים ומציינים את טוב האדמה והצומח ולכן מרבים באכילת פירות, ירקות ואגוזים. היתרונות של כל אלו- תכולת סיבים תזונתיים ומינרלים גבוהה, עם הרכב חומצות שומן מומלץ.
סיבים תזונתיים משרים שובע, תורמים לאיזון סוכר ושומנים בדם, ולפעילות מעיים תקינה.
מינרלים המצויים בפירות ובאגוזים כמו ברזל, אשלגן ואבץ תורמים לפעילות הלב ואיזון לחץ הדם בגוף, מניעת אנמיה ונשירת שיער, מגבירים אנרגיה וחיוניות ולכן מומלצים לאוכלוסייה הבריאה.
אגוזים מספקים לנו גם חומצות שומן חיוניות ומגוונות שחשובות במניעת מחלות לב ודלקת בגוף, וגם שומרת על תפקוד מוחי תקין.
פירות יבשים ועוגות נפוצים בחג, אך לרוב יכילו כמות סוכר גבוהה. ולכן מומלץ להתמקד בפירות טריים, או בפירות מיובשים ללא תוספת סוכר, ולשלב עם אגוזים מגוונים - מומלץ טבעיים ולא מומלחים.
ט"ו בשבט הוא רק יום בשנה, אבל שווה להמשיך לחגוג אותו במידה כל יום