כמה דוחות נרשמו בגין חניה במקום השמור לנכה בנתניה?
חודש דצמבר הוא חודש המודעות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. אירועי החודש מוקדשים לקידום ההבנה כלפי אנשים עם מוגבלויות ולעידוד התמיכה בכבודם, בזכויותיהם ובשלומם. עמותת אור ירוק בדקה כמה דוחות נרשמו בגין חניה במקום השמור לנכה בנתניה
המראה הבא בוודאי מוכר לרבים מאיתנו – הרחוב מלא בכלי רכב ומקום החניה השמור לאדם נכה פנוי. נהגים בוחרים להחנות את הרכב במקום החניה השמור לנכה ובכך תופסים לו את מקום החניה. לעתים מדובר בחניה קצר של מספר דקות ולעתים לזמן רב יותר. האדם עם המוגבלות מגיע עם הרכב שלו אך מקום החניה תפוס ואז הוא נאלץ לחפש את הנהג שחנה במקום השמור לו או לחפש מקום חניה חלופי.
מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני משטרה ישראל עולה כי 52,514 דוחות רשמו במשטרת ישראל לנהגים שחנו במקום חניה השמור לנכה בחמש השנים האחרונות (2023-2019): כ-10 אלפים בממוצע בכל שנה.
בפילוח לפי ערים עולה כי נתניה במקום השלישי בארץ ונרשמו בה 226 דוחות בשנת 2023 בגין חניה במקום השמור לאדם נכה. לפניה נמצאות ירושלים במקום הראשון ואילת במקום השני. עוד בחמישייה הפותחת נמל התעופה בן גוריון במקום הרביעי ויקנעם עלית סוגרת את החמישייה הפותחת.
עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "במשטרה וברשויות המקומיות חייבים לייצר אכיפה נוקשה וחסרת פשרות, גם כנגד נהגים שחונים רק לכמה דקות. יש לשדר מס חד וברור כי לא חונים בחניית נכים, אפילו לא למספר דקות"