הושק מוזיאון נתניה
בטקס חגיגי, עמוס היסטוריה וזיכרונות נחנך ביום שישי האחרון מוזיאון נתניה. מדובר בתערוכת הקבע של המוזיאון שמתעדת את תולדות נתניה מיום הקמתה ועד שנות ה – 60
המוזיאון ימשיך לתעד את סיפורי המשפחות המייסדות והציבור מתבקש להמשיך ולעדכן.
במעמד ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, הממונה על התרבות צ'וצ'י זילברברג, הממונה על החינוך, ד"ר אביטל לאופר, מנכ"ל העירייה, אבי בן חמו ובכירים נוספים, נפתחה ביום שישי האחרון תערוכת הקבע של מוזיאון נתניה, שמהווה גם את פתיחתו הרישמית של המוזיאון.
ראש העיר, ציינה בדבריה כי מדובר ברגע מרגש וכי "זוהי מעט מן התודה שאנחנו חשים לאותו דור שהקים את העיר הזאת ואת הארץ הזאת". עוד הבטיחה כי המוזיאון הפועל כיום ברחוב מקדונלד "גדול יהיה" כדי להכיל את ההיסטוריה של נתניה רבת השנים שלרבים רבים היה חלק בהקמתה, שכן ללא החזון של אותם ראשונים "הכל היה חול וחול וביצות."
מה בתערוכה?
תערוכת הקבע שנפתחה מצדיעה לראשוני נתניה ומתעדת את התפתחות העיר עד לשנות ה-60, אז נקבעו המגמות והעקרונות האדריכליים שליוו את התפתחות העיר מיום היווסדה ועד היום. מדובר באדריכלות בריטית שקבעה את הבנייה לאורך הים, את השדרות והקולנדות הרחבות, את הכיכרות המרכזיות וכמובן את הגנים, לימים הטיילות והפארקים המהווים כיום את אחד מסמליה של העיר.
התערוכה מחולקת למספר אזורים ובהם: חזון, ראשית, ימי מאבק, מרפסת אל הים ופסיפס אנוש, כאשר באמצעות תצלומים הסטורים נדירים, סיפורי הווי של תושבים וחוברות מקוריות שנכתבו החל משנות השלושים, מוצג רוחב היריעה העשיר של העיר.
בתערוכה הושם דגש גם על פעילות הורים וילדים באמצעות משחקים, מצגות, פאזלים, פנס קסם, משחק אדריכלי, שבו מתבקשים הילדים לתכנן את נתניה מחדש ולעמוד מקרוב אחר המשמעויות של כל אחת מן ההחלטות, פינות יצירה, פריטים מוזיאליים ועוד.
על בניית התערוכה היתה אמונה מנהלת המוזיאון חוה אפל, על העיצוב סטודיו טוקן, אוצרי התערוכה הם חגי וענת שגב
המוזיאון הוקם במסגרת חזונה של ראש העיר מרים פיירברג איכר ולווה בידי חברת מועצת העיר, צ'וצ'י זילברברג והיכל התרבות נתניה.