אוכל ומתכונים ששלחו תושבי נתניה

טארט נקטרינות | צילום: נופר בוגנים 

קבלו מתכון לטארט נקטרינות המשלב בצק פריך שנמס בפה ומעל פירות חמצמצים מתוקים

הטעם מזכיר לי את החיתוכיות עם הפירות שהסבתות שלנו היו עושות. אם יש לכם פירות שהן כבר לא כל כך יפים, אל תזרקו ! תכינו טארט.
אפשר לשלב כל סוג של פרי קיץ: שזיפים, נקטרינות, אפרסקים.
העוגה הכי טעימה כשהיא חמימה עם קצת אבקת סוכר

  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • קושי: בינוני

עוגת רוגלך | צילום: נופר בוגנים 

את האהבה שלי לשמרים אי אפשר לתאר. הריח הזה שעוטף את כל הבית, מזכיר לי את אמא שלי שהייתה עושה שמרים כל יום חמישי ואנחנו היינו מחכים בסבלנות לפס ״שלנו״. הפס של האחים שלי. תמיד אבל תמיד היא הייתה כועסת שלא היינו מתאפקים ואוכלים את זה חם.
אז עברו הרבה שנים ואפשר להגיד שבעשור האחרון התנסיתי ועשיתי מלא מתכונים של בצקי שמרים והאהבה רק גדלה מיום ליום.
אז קבלו מתכון לעוגת רוגלך מעלפת

  • זמן הכנה: 3 שעות
  • קושי: בינוני

עוגת משמש  | צילום: נופר בוגנים 

אני כל כך אוהבת שילוב של פירות במאפים. עכשיו שיש כזה שפע והתקופה בה אפשר להנות ממשמש היא כל כך קצרה, אפשר להתפנק ולהשתעשע עם אינספור אפשרויות: קומפוט, עוגות, ריבות, ממולאים.

הכנתי את העוגה, שמרתי את הגוגואים (למי שזוכר) ושיחקתי עם הבת שלי כמו שאנחנו היינו משחקים פעם:״קרוב לקיר״, ״צליפות״, ״חמש אבנים״.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • קושי: קל

באגטים לחג | צילום: נופר בוגנים 

אז כולם מדברים על עוגות גבינה, פשטידות, אבל מה עם הלחם לגבינות? אין כמו בגט חם וקריספי ליד הגבינות, קבלו מתכון קליל וכייפי שלא יבייש אף מאפייה. לא צריך מיקסר בכלל, רק קערה וכף מעץ. מתכון ממטבחה של קארין לוי 

זמן הכנה: 40 דקות

  • קושי: קל

עוגת גבינה אפויה | צילום והכנה: קארין לוי 

עוגה קלילה וקלה להכנה תמיד קוצרת מחמאות. העוגה יחסית לא שמנה מאחר ואין בה גבינות שמנות כך שאפשר גם להתפנק בכיף עליה.
שבועות בכל זאת בפתח, כך שזה תירוץ טוב לרוץ למטבח לנסות את המתכון הנפלא הזה

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • קושי: קל

פנה פטריות וערמונים | צילום: נמרוד סונדרס

ארוחה חלבית כשרה לפסח, לאוכלי קיטניות - פנה עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן באדיבות מותג ברילה 

שפע של ניחוחות וטעמים אופפים את המנה המפנקת הזאת. אפשר להסתפק רק בסוג אחד של פטריות, לוותר על הכרישה, התימין והמוסקט – אבל בינינו הם אלה שהופכים את הרוטב מרוטב פטריות בשמנת לעילוי ממש. 

זמן הכנה: 20 דקות

  • דרגת קושי: קל

פאי פקאן

לפני שהחג מתחיל החלטתי לפנק אתכם במתכון משובח של פאי פקאן קל להכנה. ואפשר להכין בגרסה כשרה לפסח!
קלתית זהובה ופריכה ומעליה מלית עשירה של פקאן מפנק עם זיגוג פקאנים ודבש.
אין ספק שזה קינוח שתמיד גורף מחמאות, תוסיפו לידו קצפת וכדור גלידה וניל צרפתי ויש לכם תענוג צרוף בפה

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • קושי: קל

פוזילי עם דג חריף | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון כשר לפסח לאוכלי קיטניות שיעשיר כל שולחן חג: פוזילי עם דג חריף. נתחי הדג מתבשלים במשך זמן קצר ומדויק ברוטב ארומטי וחריף של פלפלים, עגבניות ושום מערבבים עם הפוזילי באדיבות מותג ברילה

זמן הכנה: 40 דקות

  • דרגת קושי: קל

אוזני המן מנוקדות

מתכון חגיגי ומיוחד לרגל פורים, של עוגיות אוזני המן מקוריות, מלאות צבע ושמחה, ובמגוון מליות טעימות. המתכון קל להכנה וניתן להכינו יחד עם הילדים ולהפוך את החגיגה למשפחתית ומהנה. באדיבות מוצרי האפייה מימונ'ס, בבעלות חברת תבליני מימון והקונדיטורית דליה עובדת

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • קושי: קל

חמין מקרוני עם אסאדו | צילום: אפיק גבאי

החורף כבר כאן ומה יותר מפנק מחמין בייתי עשיר שימלא את הבית בניחוחות וטעמים. מותג ברילה מציע מתכון חורפי עם טוויסט מפתיע: חמין מקרוני עם אסאדו 

זמן הכנה: 30 דקות

  • דרגת קושי: קל