לכבוד חג שבועות רשת טיב טעם חולקת מתכון קל להכנה. פילה בורי עם כרוב צלוי ופרושוטו ברוטב חמאת לימון ומרווה.
כרוב צלוי בתנור הוא תענוג אמיתי, הוא נעשה שחום וקריספי מבחוץ, ונותר רך ועסיסי מבפנים.
הצלייה משחררת את המתיקות שבו. שידכנו לו פרושוטו, שטעמו המלוח והמעושן כל כך מחמיא למתיקות הכרוב הצלוי, לזה הוספנו נתחי בורי שהופכים את הזיווג למנה עיקרית טעימה ומשביעה

 זמן הכנה: 50 דקות 

  • דרגת קושי: קל

פילה סלמון

צילום: רונן מגן 

 מצרכים

  • 4 פילטים גדולים של דג בורי עם העור (במשקל 180-160 גרם ליחידה)
    1 כרוב סגול קטן חתוך לשמיניות
    100 גרם פרושוטו פרוס דק
    מלח ופלפל שחור גרוס
    100 גרם חמאה צרפתית קרה וחתוכה לקוביות
    6 גבעולי תימין

  • 2 כפות שמן זית 
    1/2 כוס יין לבן
    מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
    3 שיני שום פרוסות דק
    4 עלי מרווה

 אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים נתחי כרוב בתבנית ומשבצים ביניהם פרוסות פרושוטו.
מתבלים במלח ופלפל, מפזרים מחצית מקוביות החמאה וגבעולי תימין.
צולים במשך שעה עד שהכרוב מתרכך ומשחים קלות.
צולים את הדגים ומכינים את הרוטב. 

אופן הכנת הרוטב

מחממים שמן זית במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית.
מתבלים פילטים של דג בורי במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במחבת על צד העור.

ניתן להניח על נתחי הבורי מגש או צלחת שטוחה ליצירת משקולת עדינה ולטגן במשך דקה על להבה בינונית עד שהדג משתטח מעט, מנמיכים את הלהבה ומסירים את הצלחת. ממשיכים לטגן על להבה נמוכה במשך כ- 7 דקות עד ששולי הדגים מזהיבים והבשר מלבין ברובו. הופכים בעדינות את הפילטים ומטגנים עוד כדקה.

מוציאים את הדגים מהמחבת ושומרים חם, נפטרים מעודפי השמן ומחזירים את המחבת ללהבה בינונית. יוצקים יין לבן ומביאים לרתיחה, מבשלים במשך דקה שתיים לאידוי האלכוהול. מוסיפים מיץ לימון סחוט וקליפת לימון, שום ומרווה ומרתיחים שוב כדקה נוספת. מוסיפים בהדרגה את יתרת קוביות חמאה הקרות תוך כדי ערבוב נמרץ במטרפה עד לקבלת רוטב קטיפתי. מתבלים במלח ופלפל.

אופן ההגשה
מניחים שתי פרוסות כרוב צלוי בכל צלחת, ועליהן מניחים פילה אחד.
יוצקים את הרוטב ומניחים 2 פרוסות פרושוטו.
אפשר להכין את תבשיל הכרוב והפרושוטו מראש יום קודם ולשמור במקרר.
לפני ההגשה מחממים את התבשיל מכוסה כ- 10 דקות ב- 180 מעלות.