פאייה כשרה מהשף גולן ימין

ארוחת צהריים קלילה, כשרה, בריאה וצבעונית, של פאייה כשרה. המנה המקורית הגיעה אלינו מחבל ולנסיה שבספרד, קבלו את הגרסה של השף גולן ימין.

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 1 כוס אורז
    21/2 כוסות מים רותחים
    3 כפות שמן
    1 גמבה צהובה חתוכה לקוביות או רצועות
    1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות או רצועות
    1 גמבה ירוקה חתוכה לקוביות או רצועות
    1 בצל גדול חתוך לקוביות

  • 150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 50 גרם פטריות פורטובלו
  • חצי כוס קוביות אננס - לא חובה
  • 1 כף מלח
    1/2 כפית פלפל לבן
    1 כף סילאן
    כף וחצי צ'ילי מתוק - לא חובה

אופן ההכנה

  • גולן ימיןמטגנים בשמן חזה עוף עם בצל עד שהבצל מזהיב 
  • מוסיפים גמבות ופטריות וממשיכים לטגן דקה
  • מוסיפים אורז ואננס (מי שרוצה)
  • בוחשים היטב עד שהאורז ושאר המרכיבים חמים וקיבלו אחידות
  • מוסיפים סילאן, מלח ופלפל ומערבבים
  • מוסיפים מים רותחים ומכסים
  • משאירים על אש נמוכה 18 דקות
  • פטתחים את המכסה ומפרידים בעזרת מזלג 
    הפאייה מוכנה כאשר האורז מבושל ופריך בצדדים
    לשדרוג יש להוסיף צ'ילי מתוק
    בתאבון

הכותב: גולן ימין הוא שף סוג 4, שף בכיר באיגוד השפים, כיום שף ראשי בגני האחוזה ויועץ קולינרי 

"כבר מגיל 5 אמא ידעה שאהיה שף, הסתובבתי בין הרגליים של אמא וסבתא במטבח. בעיני המטבח הוא אומנות לכל דבר"