מתכון בייתי להכנת אוזני המן ללא גלוטן
רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, מציע מתכון מנצח של אוזני המן ללא גלוטן, במילוי שוקולד או ממרח תמרים. קל מאוד להכנה וטעים במיוחד
זמן הכנה: 30 דקות
- קושי: קל
מצרכים:
|
|
אופן ההכנה
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.
מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.
מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.