סלט עוף תאילנדי | צילום: שלי אוקונור

מתכון לסלט עוף תאילנדי, המורכב מירקות וחזה עוף ברוטב סויה. מספיק ל 5-6 סועדים, ממטבחה של ענת דהרי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • 2 חתיכות של חזה עוף נקי
    מעט שמן קנולה להתזה, או שתי כפות שמן
    1 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לרצועות
    1/4 קופסת זיתים ללא חרצנים חתוכים לרבעים
    1 ראש חסה קיסר חתוך
    1 חבילת עלי ביבי
    4 מלפופונים פרוסים
    1 כוס עלי כוסברה
    1 כוס נבטים
    מלח ופלפל

  • לרוטב
  • 4 כפות שמן קנולה
    2 כפות חמאת בוטנים
    2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף מי ג'ינגר משומר
    1/2 כפית מלח
    2 כפות רוטב סויה
    1 שן שום כתושה
    4 כפות בוטנים גרוסים



  • צורבים את העוף במחבת עם מעט שמן קנולה להתזה, או בשתי כפות שמן 
    חותכים את העוף לקוביות
    מערבבים יחד את כל המצרכים לרוטב בקערה מלבד הבוטנים
    מערבבים בקערה נפרדת את המצרכים לסלט
    יוצקים את הרוטב מעל הסלט
    מוסיפים מעל את הבוטנים הקצוצים