עוגת שמרים שוקולד

מתכון לעוגת שמרים שוקולד מצוינת, למי שמעדיף אפשר לשים כל מלית אחרת שאוהבים, כמו ממרח שוקולד, ריבה או חלבה.

  • זמן הכנה: ארבע שעות
  • דרגת קושי: בינוני
    תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ

מצרכים

  • לבצק:
    4 כוסות קמח 
    35 גרם שמרית
    200 גרם חמאה, (או מרגרינה) רכה
    1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
    1/2 כוס חלב
    2 ביצים
    1/3 כוס סוכר
    1 שקית סוכר וניל

  • למלית
    100 גרם שוקולד מריר
    4 כפות קקאו
    200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
    2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ)
    1/2 כפית קינמון
  • לזיגוג
  • 1 ביצה
    3/4 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • במעבד מזון עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרית
    מוסיפים ביצים, סוכר וסוכר וניל
  • בקערה נפרדת מערבבים חמאה, חלב ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים את התערובת למיקסר ומעבדים את החומרים במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בצקית רכה
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (אפשר להשאיר ללילה) עד להכפלת הנפח.
  • למלית: ממיסים על אש נמוכה חמאה ושוקולד
  • מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
    מצננים לחצי שעה תוך ערבוב מידי פעם
    מחממים תנור ל -170 מעלות
    מחלקים את הבצק התפוח לשני חלקים שווים 
    מרדדים על משטח מקומח כל חלק למלבן דק
    מורחים על כל חלק 1/2 מתערובת המלית ומגלגלים לגליל
    את שני הגלילים שנוצרו קולעים יחד לצורת בורג וסוגרים לעיגול
    משמנים תבנית ומעבירים את הבצק
    מכסים ומתפיחים בשנית כ-30 דקות
    טורפים ביצה ומברישים את הבצק
    מכניסים לתנור לכ-45 דקות עד להזהבה 
    מצננים את העוגה, הופכים אותה ומחלצים מהתבנית
    מפזרים אבקת סוכר ומגישים