מתכון לעוגת שבלולים במלית קינמון או שוקולד
מתכון לעוגת שבלולים במלית קינמון, או שוקולד ושקדים, ממטבחה של דקלה טל
- זמן הכנה: ארבע וחצי שעות
- דרגת קושי: בינוני
תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ
מצרכים
|
|
אופן ההכנה
במעבד מזון עם וו לישה מערבבים קמח ,שמרית ואינסטנט פודינג וניל
מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, חמאה מומסת ומלח
מעבדים את החומרים במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בצקית מבריכה ורכה
משמנים בתרסיס שמן למניעת התייבשות
מכסים במגבת לשעתיים עד להכפלת הנפח.
לשני סוגי המלית:
ממיסים את החמאה- אפשר במיקרו או על הגז
מוסיפים סוכר ומערבבים
מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מצננים לחצי שעה תוך ערבוב מידי פעם
מחלקים את הבצק לשניים ופורסים למלבן בעובי 1/2 ס"מ
מורחים את המלית ומגלגלים
חותכים לשבלולים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מהדקים טוב את קצות השבלולים כדי שלא יפתחו
שוב מכסים במגבת וממתינים כשעתיים (עד להכפלת הנפח)
טורפים ביצה ומברישים את הבצק לזיגוג
מחממים תנור ל -180 מעלות
מכניסים לתנור לכ-45 דקות עד להזהבה
מצננים את העוגה, הופכים אותה ומחלצים מהתבנית
מתכונים נוספים ממטבחה של דקלה טל
צלי בקר עם תפוחי אדמה וערמונים