פאי קצפת ופירות אישי

מתכון לפאי קצפת ופירות אישי, צבעוני מרשים וטעים, ניתן לגוון עם הפירות למעלה לפי טעמכם האישי 

  • זמן הכנה: שעתיים וארבעים דקות
  • דרגת קושי: בינוני
    5 תבניות פאי בקוטר 12 ס"מ

מצרכים

  • לקלתית
    2 כוסות קמח לבן (275 גרם)
    1/2 כוס שקדים טחונים
    1/2 כוס אבקת סוכר
    150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    1 ביצה טרופה
    לקצפת
    2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
    2 כוסות חלב
    2 חבילות אינסטנט פודינג וניל

  • לציפוי
    1 בננה חתוכה לעיגולים
    1 שזיף אדום חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות
    1 אפרסמון מגולען ופרוס לפרוסות דקות
    4 ענבים ללא גרעינים, חצויים
    קרמבולה פרוסה דק
    1 קיווי פרוס דק
    1 כף נפאז' או ריבה מדוללת במים

אופן ההכנה

  • במעבד מזון עם להב מתכת מערבבים קמח, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת לתערובת פירורית 
    מוסיפים בשקדים טחונים ומערבבים
    מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
    משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים
    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ
    חותכים לעיגולים גדולים מעט מגודל התבניות
    מרפדים את התבניות בבצק, מהדקים היטב לדפנות ומעבירים למקפיא לעשר דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים לתנור ל-15 דקות עד להזהבה
    מצננים ומחלצים מהתבניות
    מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב ואינסטנט פודינג וניל 
    שופכים את הקרם על הקלתיות ומחליקים
    פורסים את הפירות על הקלתיות בצורת מניפה
    מורחים מעל נפאז' או ריבה מדוללת במים חמים למניעת השחרת הפירות
    שומרים בקירור עד להגשה