לחמניות במילוי בשר טלה

מתכון ללחמניות במילוי בשר טלה באדיבות צ'רלי פדידה ל"יינות ביתן", מתאים ל-4 מנות

  • זמן הכנה: שעה
  • דרגת קושי: קל

מצרכים

  • לתערובת הבשר

    400 גרם בשר טלה חתוך לקוביות קטנטנות 
    1 בצל קצוץ דק 
    1 כפית זרעי כוסברה כתושים
    מלח ופלפל שחור טחון 
    למטבל פלפל שום וכוסברה

  • 1 פלפל ירוק חריף 
    1 שן שום כתושה 
    חופן כוסברה 
    1/3 כוס שמן זית 
    מיץ לימון מ- 1/2 לימון 

  •  לבצק 

    2 כוסות קמח 
    קורט מלח
    קורט סוכר
    25 גרם שמרים טריים
    5 כפות שמן זית 
    מים לפי הצורך, עד לקבלת בצק רך
    ספריי שמן זית של פאם לריסוס הבצק לפני אפייה 



אופן ההכנה

  • לבשר: 
    מטגנים קלות את הבשר והבצל, מוסיפים תבלינים, ומניחים בצד לצינון קל.
    לבצק:
    בקערה מערבבים קמח, מלח, סוכר, ויוצרים גומה.
    מוסיפים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
    בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים
    מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים ושמן זית בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
    מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד להתפחה של כ – 30 דקות.

    למטבל:
    מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים.
    סיום הכנה:
    לאחר ההתפחה לשים כ-4 דקות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.
    פותחים את הבצק לעובי של 1 ס"מ לצורה אובלית.
    ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והבשר וסוגרים היטב.
    מתיזים ספריי שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 8 עד 10 דקות.
    מגישים לצד המטבל.

מתכונים נוספים באדיבות צ'רלי פדידה ל"יינות ביתן"

מתכון לטרטר סלמון בתוספת לימון